(FC Barcelona – Alavés 1-2): Barça gikk på en smell mot en av ligaens nye lag.
Kampen startet ganske tamt, i det første kvarteret så skapte ikke noen av lagene noen sjanser. Utenom skuddet til Ibai Gomez så var det ingen bemerkelsesverdige situasjoner. Barcelona hadde som de alltid har full kontroll på ballen, men slet med å åpne opp Alavés sitt forsvar.
Barcelona kom ikke til en god sjanse inntil en halvtime hadde passert. De fikk et frispark fra skrått hold, Neymar sentret ballen til Aleix Vidal. Keeperen Pacheco reddet skuddet til Vidal og ballen gikk videre til korner. Så i det 40.min får Alavés ett innkast, Kiko tar innkastet, gir ballen til sin lagkamerat, som umiddelbart gir ballen tilbake til Kiko. Han legger inn i boksen, og finner Deyverson som sklir ballen i mål. Kalddusj på Camp Nou.
Rett etter målet så var Barça nærme utligning, Mascherano slår et langt innlegg inn til Neymar som er inne i boksen, men han header utenfor. Vertene fortsetter å presse, og helt på slutten av første omgang får Barça en siste sjanse til å utligne. Arda som er i 16 meteren header til Rakitic som skyter ballen utenfor fra nært hold.
Barça startet andre omgang mye mer aggressivt, og det ga resultat med engang. To minutter ut i andre omgang så får de et hjørnespark. Neymar finner Mathieu som nikker ballen i mål. 1-1 på Camp Nou. Bare minutter etter utligningen var det nærmest reprise fra det første målet. Nok engang vinner Barcelona en korner, Neymar slår den til Mathieu. Han greier ikke å heade ballen, men ballen havner foran føttene hans. På utrolig vis skyter han ballen ut fra ca. fem meter.
Etter hvert slet Barcelona igjen med å komme til målsjanser. Akkurat når Lucho begynte å foreta seg spillerbytter, for å endre kampbildet. Så slår Alavés opp ballen inn i Barças 16 meter. Mascherano prøver å klarere, men treffer ikke ballen. Ibai Gomez snapper opp ballen, og sender Alavés i ledelsen nok engang. Barcelona foretok seg tre offensive bytter. Messi, Suarez og Iniesta ble byttet inn, det så ikke til å endre kampbildet.
Gjestene gjorde ingen tabber, og det så ut til at kampen gikk deres vei. Helt på tampen av kampen prøver Digne å skape en siste sjanse, han finner Messi inne i boksen, men skuddet hans havner like utenfor. Dommeren blåser fløyten sin for siste gang, og Alavés tar en historisk seier.