Det var bare et spørsmål om tid før klubben annonserte spisskjøpet.
Nå er det endelig bekreftet på klubbens offisielle hjemmeside. En dag for sent om Barca skulle kjøpt han som 22-åring. Spissen har nemlig bursdag i dag og fyller 23 år.
Alcácer blir Barcelonas fjerde angriper denne sesongen. Som backup til MSN. Overgangssummen er på 30 millioner euro pluss to millioner i variabler. Utkjøpsklausulen hans er på 100 millioner euro. 23-åringen har allerede bestått den medisinske testen, og vil bli presentert så fort han er tilbake fra landslagsopphold.

Hvem er Paco Alcácer?

Francisco Alcácer Garcia er et product fra Valencia-akademiet, en klubb han har spilt for i alle år bortsett fra et låneopphold i Getafe. Spissen har representert Spania i alle trinn fra U16-U21, og har i tillegg 13 kamper og seks mål for Spanias førstelag.
Det har vært flere spillere som har blitt solgt fra Valencia til Barcelona de siste årene. De seks siste overgangene er som følger: Robert Fernandez (nåværende sportsdirektør i Barcelona), Gerard Lopez (spilte først for akademiet til Barca), David Villa, Jordi Alba, Jeremy Mathieu og Andre Gomes.
På disse seks spillerne har Barcelona måttet ut med rundt 161 millioner euro til Valencia, og overgangene går fra 1986-87 sesongen og til nå.
Paco Alcácer blir altså den syvende i nyere tid, og signerer en kontrakt som går over fem år.