Det er alltid bra med en god start, uansett hvilken idrett man driver med. Dette har Barca nå blitt vant til.
På de siste seks serieåpningene har Barcelona ledet La Liga etter første kamp fem ganger. Kun i fjor ble det ikke serietoppen, men det ble tre poeng uansett etter at Barcelona slo Athletic Bilbao 0-1 på bortebane, og det må regnes som en god start i La Liga også det.

Mye mål

I 2011/12 sesongen ble den første uken rammet av streik, men da serien var i gang holdt ikke Barcelona-spillerne tilbake. Det ble en 5-0 seier etter scoringer av Messi (2), Thiago, Alexis og Fàbregas, som sendte Barca rett til topps.
Sesongen 2012/13 tok Tito Vilanova over, og igjen ble det scoret fem mål. Barcelona slo Real Sociedad 5-1. Messi (2), Villa, Puyol og Pedro scoret.
Tata Martiono ville ikke være dårligere i 2013/14 sesongen, og startet La Liga med en overbevisende 7-0 kamp mot Levante, og Barcelona lå på toppen av serien for tredje året på rad. Messi scoret også to mål for tredje serieåpning på rad. Resten av målene kom fra Pedro (2), Alexis, Xavi og Dani Alves.
I 2014/15 sesongen tok Luis Enrique over, og Barcelona vant 3-0 over Elche. Og selvsagt, scoret Messi to mål. Munir fikk også sjansen og scoret et mål. En fin start på en sesong som skulle bli meget god.
I fjor har vi vært innom, men også i år ble det serieledelse. Nok en gang scoret Messi to mål i 6-2 seieren over Real Betis. Suárez scoret hat-trick mens Arda Turan også kom på scoringslisten.

Messi

Når Messi scorer to mål, da leder Barcelona serien. Det er hvert fall slik det har sett ut over de siste seks sesongene. På de siste seks åpningskampene har Messi scoret hele 10 mål.
Barcelona har vunnet alle sine seks kamper, og står med ufattelige 27-3 i målforskjell. Det gir et snitt på 4.5 scorede mål og 0.5 mål innslupne.