(Sevilla–Barcelona 0–2): Barcelona tar med seg et strålende utgangspunkt foran returkampen på Camp Nou.
Barcelona kom til Sevilla med selvtillit, men Sevilla sjokkerte Barcelona.
Kampen startet med et høyt og intensivt trykk fra Sevilla. De presset Barcelona høyt og Barcelona fikk aldri satt i gang sitt velkjente spill. Fansen til Sevilla var også med å trykke Barcelona tilbake på banen, og Barcelona fikk aldri tid med ballen.
Ut av en ellers svak start på kampen vinner Sergio Busquets ballen på midten og spiller opp Suarez. Han tar med seg ballen med et elegant medtak å avslutter med utsiden høyrefoten. Rico er kjapt ned og avverger en gedigen sjanse.
Første omgangen ble preget av mye intensitet fra Sevilla sin side, mens Barcelona slet på skadefronten. Mathieu måtte ut med en vond hamstring og Iniesta måtte ut etter en smell i kneet. Inn kom Digne og Denis Suarez som klarte seg strålende.

Ny omgang, nye muligheter

Barcelona kom ut i andre omgang med en ny giv og energi. Og ni minutter ut i andre omgang chipper Denis Suarez nydelig til Turan, som bryster ned ballen til Luis Suarez. Hvor han avslutter strålende på halvvolley og ned til venstre for en sjanseløs Sergio Rico.
Barcelona ble mer og mer lik seg selv etter en tafatt første omgang. De styrte spillet mer, fikk det inn i sitt tempo og Sevilla ble løpende mer i mellom.
Luis Enrique sendte Munir inn for Turan etter 76 minutter. Det skulle vise seg å være en genistrek. Etter fem minutter på banen puttet Munir inn mål nummer to etter en genial assist fra Messi.
2–0 ble også sluttresultatet og Barcelona tar med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret. Minus i det hele er skaden til Iniesta som var med Sergi Roberto Barcelonas beste spiller i første omgang.