Nysigneringen André Gomes ble nylig intervjuet av Barcelona TV, der han blant annet forteller at oppveksten og familiens verdier ble avgjørende da han signerte for Barça.

Barndommen

Jeg har spilt fotball siden jeg var veldig liten, rundt 5-6 år gammel. Jeg begynte å spille for et lag i 7-års alderen, så jeg startet ganske tidlig. I tillegg pleide jeg å spille med vennene mine, broren min og faren min.

Fra tidlig av fant jeg ut at det var dette jeg likte å gjøre, og nå føler jeg meg priviligert som kan gjøre dette til mitt levebrød.

Familien

I alle aspekter, med det lille familien min hadde, ofret de alt for at jeg kunne bli en fotballspiller.

Alt jeg har fått oppleve er på grunn av dem. Det jeg ønsker å gjøre er å kunne holde på med noe jeg setter pris på, i tillegg til å være med familien. Og jeg ønsker at de skal være stolte over det de har gjort for meg. Til syvende og sist, er jeg den jeg er, og nå er jeg her i Barcelona. Jeg tror at for dem så er det viktigere enn noe annet.

Faren er culé

Avgjørelsen om å signere for Barça var min egen. Jeg prøvde å la være å fortelle om det til faren min, siden beslutningen kunne føre til komplikasjoner. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre han engstelig.

Faren min har vært her mer enn én gang, jeg tror første gangen var for 18-20 år siden, og han vet allerede mye om klubben og stadion. Han har sett noen kamper her.

Han har sterke følelser for klubben. Han tenker på alt, om hvor jeg kommer til å spille, og hvilken posisjon jeg selv ønsker. Selvfølgelig spilte både faren og moren min en viktig rolle da jeg tok min avgjørelse.

Forbilder

Da jeg var liten var det noen spillere jeg beundret mer enn andre. En av de var Ronaldo, El Fenómeno, som startet her før han gikk til Inter. Jeg elsket måten han spilte på da han var her, da var jeg rundt 10 år gammel.

Zidane var et viktig forbilde, og jeg pleide å se på ham som et eksempel, slik jeg ser på Iniesta og Xavi i dag, som er to enorme spillere. Nå har jeg endelig sjansen til å nyte å spille ved siden av Iniesta.

Arbeidsvilje

Beslutningen om å signere for Barca er et komplisert tema, og jeg er ikke en person som liker å være etterpåklok. Dette er en avgjørelse for fremtiden. Jeg vet at jeg kan forbedre mye, og ønsker å fortelle fansen at jeg lover å arbeide hardt, være ydmyk og ofre meg for laget. Dette mener jeg er de viktigste verdiene hos en spiller.

El Clásicos mot Cristiano

Da jeg spilte i Valencia var det selvfølgelig på samme måten. Cristiano er en lagkamerat på landslaget og jeg respekterer han stort, men på banen blir vi nå motstandere, og da er det ingen vennskap mellom oss. Nå spiller han jo for Madrid, og som mot ethvert annet lag er målet vårt å slå dem. Jeg skal gjøre alt jeg kan, og hvis jeg kan score mange mål så gjør jeg det. Det spiller ingen rolle hvem jeg spiller mot.

Nye lagkamerater

Jeg kan ikke nevne bare én spiller, jeg ser veldig fram til å spille med dem alle sammen. Jeg har allerede sagt at klubbens filosofi og spillestil passet best for meg, både måten alt er organisert på, og hvordan de spiller for hverandre. Sannheten er at jeg er veldig spent på å spille med de, spesielt angrepstrioen, som er de beste i verden. Og på midtbanen, med alle de gode spillerne der. De er spillere med masse erfaring. Det jeg ønsker mest akkurat nå er å ha det moro og lære av dem alle.

Mål for sesongen

Jeg ønsker å starte treningen med laget så tidlig som mulig og møte mine nye lagkamerater. Jeg håper at vi kan feire både cuper og ligatitler på slutten av sesongen, for det er det aller viktigste.

Du kan se intervjuet med Gomes på spansk, med engelsk undertekst her.