I sin første pressekonferanse på Camp Nou, forklarte André Gomes hvorfor han valgte Barça fremfor Real Madrid.
Som nykronet europamester var det ikke bare katalanerne som jaktet underskriften til 22-åringen. Blant andre var Real Madrid én av klubbene som var interesserte i den portugisiske midtbanespilleren.

– Det er en ære å bære denne drakten. Jeg har fullbyrdet en drøm for meg og min familie. Det var ingen tvil. Jeg måtte ta et valg, og jeg valgte den beste klubben for meg. Barça appellerer til min identitet og min spillestil, forklarte Gomes om klubbvalget.

Som far, så sønn

Gomes’ far, som har vært en iherdig Barça-supporter i en mannsalder, deltok med begeistring sammen med sønnen under dagens presentasjon. Med seg hadde det portugisiske reisefølget, anført av superagenten Jorge Mendes, en overraskende gave til president Josep Maria Bartomeu som vakte oppmerksomhet.
cakes-1469618286041
Presidenten fikk nemlig servert Belem-kaker, også kjent som Europas beste kaker, etter hemmelig oppskrift fra nabolaget Belem i Lisboa. Til gjengjeld ble Gomes senior invitert av Bartomeu til Barças hjemmekamper på Camp Nou.

Må kjempe hardt om plassen

Som seg hør og bør i Barça, er unggutten — som assisterte Nani i Portugals EM-åpning mot Island (1-1) — i knallhard konkurranse om en plass på den katalanske midtbanen.
Luis Enrique kan i teorien nemlig stille med et lag bestående av en målvakt og ti midtbanespillere i; André Gomes, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Ivan Rakitić, Arda Turan, Sergi Roberto, Rafinha, Denis Suárez, Sergi Samper og Javier Mascherano.
Konkurransen skremmer likevel ikke Gomes, som heller ser frem til å lære av sine nye lagkamerater.

– Her har jeg tid til å utvikle meg, det er en fantastisk følelse, og jeg skal gjøre det jeg kan for å forbedre meg. Det er ingen tvil om at det er mange fabelaktige midtbanespillere her. Jeg ønsker å lære av dem, disse spillerne er mine referanser, ettersom jeg kun er 22 år gammel, forklarte portugiseren.

– Spiller like gjerne på venstre- som på høyre side

Nysigneringen har ikke rukket å treffe sin nye sjef enda, men Gomes snakket med Enrique på telefon like etter at overgangen var klar.

– Han takket meg for å bli med på laget, og var veldig glad, slik som jeg er. Det viktigste er hva treneren krever, og jeg er innstilt på å tilpasse meg så raskt som mulig. For meg er det ubetydelig om jeg spiller på venstre- eller høyre side.

MSN & Co var utslagsgivende

Gomes legger heller ikke skjul på at Messi, Suárez, Neymar, Iniesta og de andre stjernespillerne var avgjørende for klubbvalget.

– Jeg spiller med Ronaldo for Portugal, og nå får jeg anledning til å spille med Messi. Jeg er også glad for å kunne spille med Neymar og Suárez. Det å kunne spille sammen med disse utøverne, og Iniesta også, hadde innvirkning på avgjørelsen min, påpekte Gomes.

Selv om 22-åringen lever en drøm, er han bevisst på hva som forventes av ham og de andre lagkameratene.

– Det aller viktigste er å vinne titler.