Barça-treneren er veldig motivert foran sin tredje sesong som hovedtrener.
På torsdag ble Luis Enrique spurt om en rekke interessante temaer i løpet av sin første pressekonferanse i årets pre-season.
En spiller han ikke hadde sett for seg skulle forlate klubben var Dani Alves:

— At Alves forlot oss, overrasket meg. Vi kommer til å savne ham, og jeg ønsker han lykke til videre. Han var en hengiven og glad person, til tider litt i overkant, men alltid 100% profesjonell. Vi signerte Aleix (Vidal) for et år siden, og Sergi Roberto har spilt der. Posisjonen er godt dekket.

Det var lenge antatt at Nolito skulle være Barcelona-trenerens førstevalg for å forsterke angrepsrekka, men «Lucho» nektet å diskutere den saken:

— Jeg snakker bare om de som er her. Hvis han ikke er her, er det fordi en annen klubb har signert han.

Etter spørsmål om tyrkeren Arda Turan, som har hatt et tøft år så langt, for både klubb og landslag, tvilte ikke Luis Enrique i det hele tatt:

— Jeg er veldig fornøyd med hans prestasjoner. Jeg verdsetter det spillerne gir på og utenfor banen. Han er en spesiell spiller, og jeg ønsker at han fortsetter hos oss. Han vil forbedre nivået sitt, det er kun et spørsmål om tid. Spillere er ikke maskiner, de trenger å tilpasse seg.

Treneren var veldig positiv da han analyserte troppen foran den nye sesongen:

— Vi ser alltid etter måter å forbedre oss på, ved å tilføye nyanser. Vi ønsker å utvikle oss og være uforutsigbare. Vi kan ikke glemme det defensive aspektet ved laget, som var avgjørende på slutten av forrige sesong.

Ny angrepsspiller

«Lucho» ble også spurt om hvilken angriper han ønsket å signere:

— Det stemmer at vi er på jakt etter en angriper. Vi ønsker at den spilleren skal være motivert, med ønske og vilje om å score mål. Jeg ønsker meg en ren spiss, som oppsøker feltet og er i stand til å score mål.

Fremtiden

Ved spørsmål om sin egen fremtid i klubben, var asturieren litt tilbakeholden:

— Jeg kommer til å forlate Barça når jeg er tom for energi. På slutten av sesongen vil jeg vurdere forholdene ut i fra titler vi har vunnet. Hvis jeg forlater laget, vil energinivået være årsaken.