Det unge midtbanetalentet vil i løpet av kort tid kunne skrive under sin kontrakt og kalle seg selv A-lagspiller for FC Barcelona.
Dette ble bekreftet under presentasjonen av Samuel Umtiti, da klubbdirektør Albert Soler svarte på spørsmål fra pressen. Soler uttalte dette tydelig: «Samper blir. Han kommer til å signere sin kontrakt med førstelaget.»
Dette har ligget i kortene ganske lenge nå, selv om det har vært mye rykter i media. En av de viktigste personene for at Samper har valgt å fortsette i den Katalanske storklubben er trener Luis Enrique.
I følge den spanske avisen SPORT har førstelagstreneren snakket med Samper bare for noen få dager siden. Enrique skal ha fortalt unggutten om kontrakten han vil få og i tillegg ytret stor støtte i det som blir et tøft år med hard konkurranse.
Sergi Sampers defensive midtbaneposisjon er for tiden okkupert av blekkspruten Sergio Busquets, men med den lange sesongen som ligger i vente – med både La Liga, Copa del Rey og Champions League – er sjansene for spilletid store.
Det er vært å merke seg lojaliteten Samper har vist gjennom en årrekke hos Barcelona og viljen til å hele tiden ta nye steg. For fem år siden forsøkte Arsene Wenger å lokke han til London, men Samper sto i mot fristelsen og fortsatte å kjempe der hjertet hans hørte hjemme.
Dette får han nå igjen for da han antakelig vis vil bli presentert som førstelagsspiller for Barcelona den 19. juli.