Det er første gang at blaugrana-fargene har blitt smeltet sammen, for å lage en lilla farge.
Fargen fortsetter noe som har blitt vanlig for Barcelona, å spille med en bortedrakt som har en spesiell farge. Drakten har også AeroSwift teknologien fra Nike.

– Sammenslåingen av de tradisjonelle fargene våre gjør at det blir sjokkerende, men samtidig så fungerer det i tråd med vår tradisjon. I tillegg, på grunn av den nye teknologien, føler vi oss mer smidige og raske, sa Andrés Iniesta om drakten.

Videre står det at formene på brystet skal symbolisere en slags rustning for spillerne, mens de mindre formene nederst på brystet skal gjøre at drakten får bedre pusting på begge sidene.
Ermene og øverste del av ryggen er litt mørkere for å legge vekt på styrken av skuldrene. På baksiden av kragen er det sydd inn «Barca», mens på innsiden av ermene står det «Un Crit» på høyre og «Valent» på den venstre. Dette betyr «Vårt rop er fryktløst» på katalansk. En fin linje som blir sunget to ganger i klubbens offiselle hymne ”Cant del Barca”, sangen som blir sunget før kamper, som har blitt sunget i over fire tiår. Bak på nakken er som vanlig det katalanske flagget.
Fonten og fargen på skriften på drakten kommer fra pipene på Antoni Gaudis La Pedrera bygningen som ligger i Barcelona sentrum. Videre ned fra topp til tå følger en rosa linje, som ender opp i de rosa sokkene. Grunnen til at sokkene ble en annen farge er fordi det skulle understreke den raskeste delen av kroppen.