(Argentina – Belgia 1-0): Sør-Amerika har fått nok et lag i semifinalen, etter at Leo Messi & Co leverte en kompakt og taktisk smart kvartfinale mot Belgia.
Det var Argentina, anført av en brilijant Leo Messi, som styrte mesteparten av kvartfinaleoppgjøret i Brasilia.
Spesielt i den første omgangen var Barças storscorer fremtredende. Magikeren regisserte alt sør-amerikanerne foretok seg offensivt, og vartet opp med flere brilijante øyeblikk.
Åtte minutter ute i kampen snurret magikeren rundt med to-tre belgiere på midten, og sendte avgårde en pasning til Angel Di María. Sistnevnte forsøkte i sin tur å finne Pablo Zabaleta ute på høyreflanken, men via Jan Vertonghen endte ballen i stedet opp hos Gonzalo Higuaín inne i Belgia-boksen.
Napoli-spissen utnyttet sjansen til det maksimale og utsidevristet ballen kontant nede i lengste forbi Thibaut Courtois. Leo Messi tredje sist før scoringen.
Argentina forsvarte seg godt gjennom hele kampen, og stod kompakt i det bakerste leddet, hvor også Javier Mascherano bidro veldig positivt fra sin ankerposisjon.
Samtidig som Belgia stadig sviktet i den siste tredjedelen av angrepene, dro Leo Messi & Co ned tempoet i kampen når dette var fordelaktig for Argentina.
Bare gjennom to perioder av kampen – begge i andre omgang – maktet de rødkledde å legge et nevneverdig press på et godt organisert og oppofrende Argentina — som gjennom hele kampen hadde den ene foten i semien.
Selv om belgierne kjørte hardt mot slutten av kampen, og hadde fem minutter tilleggstid til hjelp, var det likevel ikke nok til å vippe et klokt Argentina ut av turneringen.
Både Leo Messi og Javier Mascherano spilte hele kampen for Argentina.
I semifinalen møter Argentina enten Nederland eller Costa Rica, som skal ut til dyst senere i kveld (22.00 på NRK1). Argentinas semifinale spilles den 9. juil klokken 22.00 i São Paulo.
På den andre siden av veien til finalen, står Brasil og Tyskland allerede klare til å avgjøre hvem av dem som skal spille turneringens aller siste kamp på Maracanã.