Det bekreftes på klubbens offisielle hjemmeside.
I går poppet ryktet opp om at Lucas Digne var nær en overgang til den katalanske storklubben. Onsdag formiddag ble han klar. Torsdag vil spilleren bli presentert.
Digne signerer for fem sesonger, og blir den andre franskmannen som flytter til Catalonia i dette overgangsvinduet. Venstrebacken var med i troppen til Frankrike under EM.
Overgangssummen er på 16,5 millioner euro. Det bekrefter Barcelona, men summen kan stige med fire millioner euro basert på klubbens og spillerens prestasjoner. Franskmannens utkjøpsklausul er på 60 millioner euro.
Etter å ha gått gradene og blitt fast inventar i Lille, gikk unggutten til PSG i 2013. Der ble han til og med i fjor da han gikk på utlån til Roma. Nå går altså ferden videre til Barcelona.
Digne har spilt 148 kamper for Lille, PSG og Roma, scoret seks mål og stått for 13 målgivende pasninger. Franskmannen er en spiller med god ballkontroll, som liker å bidra offensivt.
Torsdag vil venstrebacken ankomme Barcelona, hvor han vil signere sin kontrakt og gjennomgå den obligatoriske medisinske testen.
Klokken 11.30 torsdag formiddag vil spilleren bli presentert. Klokken 12.00 blir det fotografering på Camp Nou, og klokken 12.30 pressekonferanse.

Fakta

Lucas Digne ble født 20. juli 1993, og fyller dermed 23 år om en uke. Fra 2005-2013 var han en del av Lille, før han signerte for PSG. Han fikk totalt 43 kamper for pariserne. Digne har representert Frankrike på U16, U17, U18, U19, U20 og U21-nivå før han fikk sin debut for «Les Bleus» i 2014. Franskmannen er hovedsakelig venstreback, men kan også brukes på midtbanen.
Velkommen Lucas Digne.