Barca har to keepere i verdensklasse, som frem til nå har delt på keeperansvaret. Nå ønsker begge to en forandring, og trolig blir det salg.
Da Marc-André ter Stegen ankom Barcelona i 2014 hadde klubben fulgt han tett allerede i flere år, og trolig hadde de to partene en gentlemans agreement allerede i 2013. Da Valdés forlot klubben samme sommer som ter Stegen kom inn forventet alle at tyskeren skulle bli den ubestridte førstekeeperen. Det trodde sikkert tyskeren selv også.
Grunnet tyskerens unge alder, manglende rutine fra spansk fotball og potensielle språkproblemer ønsket Luis Enrique, eller mer trolig assistenttrener Unzué et alternativ til ter Stegen, for å forsikre seg om at keeperplassen var godt nok dekket. At Barcelona heller ikke kunne kjøpe spillere før et år frem i tid styrket argumentet for å hente inn en forsikring — Claudio Bravo.
Den første sesongen til de to keeperne ble uforglemmelig. Klubben vant alt som kan vinnes mens keeperne delte på ansvaret. Problemet var at ter Stegen syntes at kun cup-spill ble for lite, men sa til seg selv at han ville vente én sesong til. Den sesongen har nå vært, og endte med to nye trofeer. Claudio Bravo på sin side fikk aldri spille Champions League i trippel-sesongen, og selv om alle i klubben anser han som en vinner, fikk han aldri en medalje og er ikke offisielt anerkjent som vinner av Champions League. I mellomtiden har han vunnet Copa América to ganger med Chile, og vært turneringens beste keeper begge gangene. Nå ønsker Chileneren å være det ubestridte førstevalget.

Barca lytter til bud

Med tanke på at begge keeperne skal ønske en forandring må Barcelona vurdere å ta grep, og bestemme seg for hvem man skal satses på. Ifølge SPORT skal klubben være villig til å lytte på bud på Bravo, noe som gir mening gitt alderen på de to spillerne. Begge keeperne har vist seg kapable til å holde Barca inne i viktige kamper. Klubbens sportslige avdeling har derfor bestemt seg på å satse på ter Stegen (24) som har fremtiden foran seg, og la Bravo (33) gå dersom de får et akseptabelt bud. Trolig vil tyskeren også få en ny kontrakt som strekker seg utover 2018, som symbol på at han er the man.
Begge keepere kom til klubben for rundt 12 millioner euro, og har en antatt verdi på 15 millioner. Ryktene sier at Barca selger dersom de får oppunder 20 millioner for Bravo. Begge keepere skal ha et godt marked, og spesielt Manchester City nevnes som en potensiell destinasjon, da Pep Guardiola som oftest liker keepere med gode ferdigheter med bena. I Bravo får man også en ekstremt god skuddstopper.
Om ryktene stemmer gjenstår å se, men ikke bli overrasket om keepersituasjonen plutselig blir snudd på hodet.