Samper og hans agenter møtte representanter fra klubben på torsdag, for å diskutere framtiden. Konklusjonen ble en fireårskontrakt.

Utlån fortsatt en mulighet

Den talentfulle midtbanespilleren vil bli et fullverdig medlem av førstelagstroppen. Han skal ha mottatt lovnader fra klubben om at Lucho har stor tro på spilleren, og at han vil bli gitt muligheter under pre-season for å bevise at han fortjener en plass i laget, og eventuelt elleveren. Dog er Samper klar over kvaliteten på midtbanespillere i troppen, og at kampen om plassen er meget tøff. Det er derfor satt opp et nytt møte i august, for å avklare om han vil bli tilstrekkelig brukt, eller om et utlån er mer hensiktsmessig for unggutten. Per dags dato er den defensive midtbaneposisjonen udiskutabel, Iniesta er nok fortsatt «untouchable», Rakitic er også en godt etablert spiller i elleveren nå. Spørsmålet blir om han kan kjempe seg til å bli foretrukket på midtbanen foran spillere som Arda, Roberto(som fort kan bli høyreback), Rafinha og Denís Suarez.

Underskriver kontrakten i neste uke

I likhet med Thiago og Bartras tidligere kontrakter, inneholder Sampers kontrakt også en klausul som går på at utkjøpsklausulen vil variere basert på antall spilte kamper og minutter. Hvor mye utkjøpsklausulen ligger på er foreløpig ikke offentliggjort. Det er ventet at Samper vil stille opp i finstasen og skrive under på den nye kontrakten i neste uke.