Argentina 0 — Chile 0 (2—4 på straffer): Heller ikke denne gangen ville det seg for Messi og Argentina.
I år som i fjor møttes Bravo og hans Chile, Mascherando og Messi og deres Argentina til finale i Copa América. Kampen begynte med en krig på midtbanen, noe som hverken var uventet eller som kom uten konsekvenser. Men før rabalderet virkelig startet fikk vi se noe vi har sett før. Etter rundt tjue minutters spill snapper Gonzalo Higuaín opp ballen fra Chile-forsvaret og setter mot Bravo, før han bommer med et svakt forsøk på å lobbe Barcelonas sisteskanse. Også i fjorårets finale hadde Higuaín en gedigen mulighet mot nettopp Chile, før han ble eneste spiller som bommet i straffekonkurransen det året. Samme mann hadde også en kjempesjanse i VM-finalen to år tilbake.
Like etter går Lionel Messi i bakken, etter duell med Marcelo Diaz. Diaz som har gult fra før blir dømt for obstruksjon, og får se sitt andre gule før halvtimen er spilt. Reprisene viser en Diaz som rett og slett blir rundlurt av Messi, men virker ikke til å gjøre det med overlegg. Å si at et gult — og ihvertfall et gult nummer to — er strengt idømt er nattens store underdrivelse.
Like etter går Messi i bakken på nytt, denne gangen i straffefeltet. Dommer Lopes blir fort omsvermet av Chilenere, og gir etterhvert Messi gult kort for å filme. Reprisene viser en Messi som prøver å komme seg rundt forsvareren og som mister balansen. Det ble kommentert hos Viasat at avgjørelsen var riktig, men undertegnede sitter med en følelse at Messi ikke kaster seg for straffe. Det hele virker som et nytt tilfelle hvor man føler at det enten vil bli dømt straffe eller filming, og hvor det burde vært brukt mer skjønn.
Rett før pause kommer Lopes og hans kort i begivenhetenes sentrum på nytt. Denne gangen er det Argentinas Marcus Rojo som kaster seg inn i en hasardiøs takling på Arturo Vidal, som fører til amper stemning mellom lagene, før United-backen blir vist rett i dusjen. Igjen viser reprisene at Lopes er noe streng, da Rojo er på ball først, samt at han ikke klipper Vidal ned, som først antatt. Dog var dette kanskje den minst tvilsomme situasjonen, gitt måten Rojo går inn på, og lagene må derfor spille videre med ti mann hver.

Samme lag, samme utfall

Den andre omgangen startet heldigvis mer sivilisert – fra både spillere og dommerens side. Det kan virke som et pust i bakken var nettopp det lagene trengte. Dessverre ble kampen mindre severdig i takt med at den ble mer velspilt. Argentina var laget som presset på mens Chile var fornøyd med å kontre. Dessverre klarte ingen av lagene å utrette det helt store, selv etter innbytter og ekstraomganger. Dermed gikk det til straffesparkkonkurranse.
Argentina kunne ikke bedt om en bedre start. Som første straffetaker bommet Arturo Vidal. Alle som håpet på de hvite og lyseblå kom derimot fort tilbake på bakken da Messi brant Argentinas første straffe. Da Bravo reddet Argentinas fjerde straffe trengte Gato Silva kun å score på Chiles siste straffe, noe han gjorde, og med det ble Claudio Bravo og co vinnere av Copa América også i år. I tillegg ble Claudio Bravo, i år som i fjor, kåret til turneringens beste keeper. Chiles Javi Vargas ble turneringens topscorer mens tidligere Barcelona-spiller Alexis Sanchez ble kåret til turneringens beste spiller.