Tidlig fredag morgen ble det klart at britene trekker seg ut av EU, men hva har det å si for Barcelona?
Ingenting tenker du. Spania er jo ikke med i Storbritannia uansett. «Brexit» vil skape ringvirkninger i Europa i lang tid framover, og vil påvirke alt fra finansmarkedene til multilaterale avtaler i Europa. Har dette noe å si for Barcelona spør du.
Mundo Deportivo forklarer hvorfor Barcelona som fotballklubb bør være fornøyd. Merk at dette kun er sett med sportslige øyne.
For i FIFAs overgangsregler så står det i «artikkel 19» følgende:
Internasjonale overganger av spillere er kun lov hvis spilleren er over 18 år. Der er det noen unntak:
• Spillerens foreldre må flytte til landet spilleren blir hentet til av utenomsportslige årsaker.
• Overgangen skjer innenfor EU. Spilleren kan da være mellom 16-18 år. Under dette punktet er det fire paragrafer til som må overholdes, men det er irrelevant nå.

Etter som Storbritannia går ut av EU, må engelske klubber vente med å hente spanske talenter til de er 18 år gamle. Det er en gladnyhet for Barcelona, som har mistet følgende spillere på grunn av fri flyt under EU tidligere:
Cesc Fàbregas, Gerard Piqué, Hector Bellerín, Jon Toral, Josimar, Sergi Canós og Julio Pleguezuelo.
Alle disse spillerne ble hentet da de var rundt 16 år gamle. Nå må klubbene på balløya altså vente til spilleren er minst 18 år før han kan hentes.
I den katalanske hovedstaden jubler de sett med sportslige øyne. For bare denne sommeren har følgende La Masia-talenter blitt jaktet på av pengesterke engelske klubber:
Sergio Gomez, Abel Ruiz, Jandro, Miranda, Nico Gonzalez, Anssumane Fati, Nils Mortimer, Adrià Barnabas, Eric Garcia og Ivan Bravo.
Nå får altså Barcelona to år til på å følge utviklingen til de største talentene, og er ikke avhengig av å tilby altfor krevende kontrakter for og friste spillerne til å bli. Merk dog at de fortsatt kan flytte på seg til andre EU-land, selv om det nesten aldri har vært et tema.
Ps. Bildet øverst i saken er av Sergio Gomes – en spiller Liverpool har jaktet på i lang tid.