Gruppene i Copa Amércia er nesten helt avgjort, og Barcelonas representasjon har rukket å bli mindre.
Årets versjon av Copa América spilles for å feire hundreårsjubileet og arrangeres i USA av alle steder, noe som er første gang i historien. Vanligvis inviteres to land til å spille med de ti Sør-Amerikanske landene for å få tre grupper med fire lag, mens i år har hele seks land blitt invitert; vertsnasjon USA, Costa Rica, Haiti, Jamaica, Mexico og Panama.

Gruppe A

De to første gruppene er allerede ferdigspilt, og i den første gruppa var det vertsnasjon USA som tilslutt trakk det lengste strået. De tapte åpningskampen mot Colombia, men vant sine to neste kamper, mot Costa Rica og Paraguay. Colombia på sin side slo også Paraguay og var slik sikret avansement før sin siste kamp, og stilte derfor uten sine største spillere mot Costa Rica. Det førte til tap, og at USA vant gruppa på målforskjell.

Gruppe B

Gruppe B ble avgjort i natt, da Peru slo Brasil 1–0 etter en helt bevisst og godt kamuflert hands — til Brasils store frustrasjon. Brasil satt seg selv i en unødvendig vanskelig situasjon med å spille 0–0 i sin åpningskamp mot Ecuador, og selv med storseier over Haiti (7–1) holdt ikke fire poeng til avansement, da Peru rasket med seg syv og Ecuador fem. Brasils kleine eliminasjon påvirker dog ikke antall Barcelona-spillere i mesterskapet, da Neymar har prioritert OL i Rio foran Copa América, og Rafinha pådro seg skade rett før mesterskapet. Det nærmeste man kommer er Dani Alves som tidligere denne måneden forlot klubben.

Gruppe C

Gruppe C derimot har allerede redusert Barcelonas representasjon, selv om gruppa ikke spilles ferdig før i kveld. Det er fordi Uruguay har tapt begge sine første kamper. I gruppens åpningskamp ble det tap for et meksikansk lag som har sett veldig sterkt ut — hvor blant annet en gammel kjenning, Rafa Márquez, klinte inn et langskudd som garantert blir tatt med i en sluttkavalkade. Den kampen gikk uten Luis Suárez, som har slitt med skade siden cupfinalen. I den andre kampen ble vår nummer ni inkludert i troppen, men da det var tydelig at det bar ut av turneringen for et tannløst Uruguay forble Suárez på benken, til hans store fortvilelse. Sammen med Mexico tar Venezuala seg videre; hvem som blir gruppevinner avgjøres i natt.

Gruppe D

Med Messi, Macherano og Bravo med er dette kanskje den mest spennende gruppa med blårøde øyne. Chile og Argentina åpnet gruppen i en kamp som gikk uten en halvskadet Messi, men med de to sistnevnte, i en ren reprise av fjorårets finale. Denne gangen var det Argentina som kunne le best, og satt press på Chile som selv etter seier mot Bolivia må få med seg poeng mot Paraguay, som også har tre poeng. For Argentinas del ble det seier også i kamp to, og er dermed sikret avansement — og med god målforskjell kanskje kan ende opp med gruppeseier uavhengig av hva som skjer mot poengløse Bolivia i siste kamp. Det er etter kalasseieren mot Panama. Det var lenge en kjedelig affære, så kjedelig at undertegnede gikk å la seg. Stor tabbe. Messi kom nemlig inn like etter pause, og hadde nøkkelpasningen bak Argentinas siste mål.
Slik det er nå møtes USA–Ecuador og Peru–Colombia i de to første kvarfinalene. Hvordan oppsettet for de to andre kvartfinalene ender opp blir avgjort de neste to kveldene. En ting er sikkert; Messis håp om å løfte et trofé for Argentina lever i aller største grad.