Meldingen kom fra Robert Fernández på et pressemøte i dag.
Dani Alves har vært en av de største bidragsyterne i et Barcelona-lag som har dominert verdensfotballen de åtte årene han har spilt for katalanerne. Nå er det bekreftet at han forlater klubben, trolig til fordel for Juventus. Sportsdirektør Fernández var ikke overraskende full av lovord da han bekreftet brasilianerens avskjed i dag.

— Dani Alves er en ekstraordinær spiller og han har vært fantastisk for oss. Det har blitt stilt spørsmålstegn ved måten vi forlenget med han for ett år siden, men man må huske på at vi hadde en transferkarantene og at vi ikke kunne bruke Vidal eller Turan før i januar. Derfor var det logisk å forlenge med Alves, selv om han ønsket å kunne forlate klubben etter ett år. Det er ikke bare klubben som bestemmer i en kontraktsforhandling.

Det er åpenbart at klubben erkjenner at de ikke satt med den beste hånden da den nye kontrakten ble fremforhandlet i fjor, men å få Alves et år til må sies å ha vært en god løsning. Som vi har sett utover sesongen er ikke Vidal klar for å ta hovedansvaret på høyreback, og siden Sergi Roberto fremdeles lærer å spille posisjonen — skjønt han til tider har spilt som den beste høyrebacken for klubben — har klubben nytt godt av Alves rutine. Det er ikke uten grunn at klubben føler seg nødt til å se seg om etter en ny høyreback nå som Alves forlater klubben. Det var spillerens eget ønske å forlate klubben nå, ifølge sportsdirektøren.

— Alves har besluttet å forlate Barca. Det er en meget stor og personlig beslutning for han å ta. Vi har akseptert beslutningen, og mer er det ikke å si. Alves har gitt oss sin besutning.

Når Alves nå forlater klubben drar han med et komplett troféskap. Spilleren har i sin tid vært med å vinne alt som kan vinnes, flere ganger, med tre seire i Champions League og seks ligamesterskap som høydepunktene. Han forlater også som den spilleren som har assistert Messi flest ganger oppigjennom, noe som er sterkt imponerende fra sin backposisjon.
Turen går som sagt mest sannsynlig til Juventus, men spillerens agent har nylig også hintet om PSG. Vi får trolig svaret de neste dagene.
Takk for alt, Daniel Alves, og visca Barca!