Ivan Rakitic har snakket om overgangen til FC Barcelona i et intervju med Barça TV.

– Det er viktig for en spiller å føle seg komfortabel. Man kan bare gi et hundre prosent hvis man er fornøyd. Min befatning med Barça har vært strålende helt fra starten, og det er flott for en spiller. Det var kjærlighet ved første blikk, bedyret kroaten til klubbens TV-kanal.

Midtbanespilleren ser også frem til å begynne og jobbe for katalanernes nye trener.

– Det er bra for oss å ha en tidligere spiller med historie som trener. Han har gjort en god jobb hos Celta, har mange kvaliteter og ideer som trener, og jeg ser frem til å starte arbeidet med Luis Enrique, forsikret kroaten.

Nysigneringen la ikke skjul på at det var tøft å forlate Sevilla, men ser nå kun frem mot å bidra for de blårøde i Catalonias hovedstad.

– Jeg er virkelig motivert. Det er mange gode spillere rundt meg, og i tillegg til å lære fra dem, håper jeg også å kunne bidra til å gjøre dem enda bedre. Overgangen fra Sevilla til Barcelona har vært veldig tøft. Jeg hadde et veldig nært forhold til folkene der, og det var den første gangen at min kone så meg gråte, tilsto Rakitic.

Lysluggen erkjenner at han gjorde et stort fremskritt som fotballspiller i fjor, men vet likevel at han har mer å gi for Barça.

– Jeg tok et skritt fremover i karrieren min under sist sesong for Sevilla. Jeg har vokst mye som spiller, og som person, men jeg vet at jeg ikke har nådd toppen min enda. Man kan forbedre seg hvert år, og det vil jeg jobbe virkelig hardt for. Jeg er ingen dagdrømmer, jeg ønsker å leve ut drømmene. Jeg tar én dag av gangen og håper å prestere 100%. Jeg vil prøve å gi alt på banen og gjøre jobben min som best jeg kan. Det finnes ikke tid til å drømme, bemerket Rakitic.