Den tidligere Barcelona-manageren snakker ut om sin tid i klubben.
Argentineren har snakket med «Panenka»-bladet om litt av hvert. Blant annet forklarer han sin egen mening om tiden i Barcelona.

— Min tid i Barça var en total fiasko. Som regel betyr det å feile at man ikke vinner, men jeg har en annen visjon. Hvis laget hadde hatt en annen profil og spilt annerledes, hadde vi ikke vært en like stor fiasko til tross for mangelen på troféer.

— Vi endte opp med å ikke vinne noe samtidig som vi spilte dårlig. Selv om vi hadde vunnet La Liga hadde det ikke reddet sesongen.

Tata forklarer også at hans beslutning om å forlate klubben ble fattet flere måneder i forkant.

— Min beslutning om å dra hadde ikke forandret seg om vi hadde vunnet. Det var ingen hensikt å fortsette med noe som allerede var dødt.

Martino innrømmer at det å ta jobben var et litt for stort steg for han.

— Hvis du ikke vinner, du er utlending og hvis du ikke har noen fortid i klubben så kommer du til å møte kritikk. Jeg burde nok ha tatt en annen jobb først, og det er rådet jeg vil gi til andre trenere.

Om Messi og Argentina

Tata er for øyeblikket landslagstrener for Argentina, og hadde naturligvis noe å fortelle om Lionel Messi i den sammenheng.

— Messi er best i verden fordi han gjør alt så naturlig, både når han spiller og når han trener. Han er den samme for Barcelona som for Argentina. Han snakker sjeldent, men når han snakker så lytter du.