Jordi Masip, Barça Bs målvakt frem til nå, har klatret på karrierestigen og signert en ny kontrakt med førstelaget.
Kontrakten strekker seg til juni 2017. Masip vil bære draktnummer 25, og har fått en utkjøpsklausul på 35 millioner euro.
Klubben og spilleren kom til enighet allerede den den 20. mai, men først i dag ble opprykket gjort offisielt. Masip vil være nummer tre i køen for å ta plassen mellom Barcelonas stenger, etter at katalanerne allerede har signert tyske Marc-André ter Stegen og chilenske Claudio Bravo, som begge sluttet seg til klubben i sommer etter at Víctor Valdés og José Manuel Pinto forlot klubben.

– Hvis det var opp til meg, ville jeg ha begynt å trene i dag. Jeg kan ikke vente med å komme i gang. Luis Enrique er en trener med klare ideer og med karakter. Jeg er sikker på at han vil gjøre det veldig bra, sa Masip etter å ha signert kontrakten.

Som hjemmelaget La Masia-spiller, har Masip gått gjennom alle de lavere gradene i klubben, og debuterte med U18-laget i 2008. Et år senere ga Luis Enrique — hans nye trener på førstelaget — ham en kamp for Barça B mot Valencia B.
I 2012/13 ble han kalt opp av Tito Vilanova som andremålvakt, som følge av Víctor Valdés’ suspensjon. Masip var for øvrig et udiskutabelt førstevalg for reservelaget i fjor, og er kjent for å være god med ballen i beina, samt sine intuitive bevegelser og gode reflekser.