Det gjenstår en kamp av årets La Liga og Luis Suárez ligger godt an til å vinne tittelen som årets toppscorer.
Pichichi-trofeet deles ut av den spanske sportsavisen Marca til La Liga-sesongens toppscorer. Trofeet har fått sitt navn i fra den målfarlige Athletic-spissen Rafael «Pichichi» Moreano og har blitt utdelt hvert år siden sesongen 1952-52.
De siste seks trofeene har blitt tildelt Messi og Ronaldo og de fleste ville nok ved sesongstart satt pengene sine på at en av disse kom til å løfte trofeet nok en gang. Men Suárez har virkelig funnet scoringsformen i siste halvdel av sesongen. Man kan heller ikke overse de fire siste kampene hvor uruguayaneren har levert elleve mål og fire assist. Denne scoringsbonanzaen har plassert Suárez som nåværende toppscorer med hele 37 mål etter 37 La Liga-kamper. Det er flere mål enn hele Espanyol (36), Getafe (36), Levante (36), Málaga (34) og Real Betis (32).
På toppscorerlisten ligger Cristiano Ronaldo på andreplass med 33 mål. På tredjeplass med 26 scoringer ligger Messi etterfulgt av Neymar og Benzema som begge har puttet 24. Når én runde gjenstår av La Liga kan vi si at Suárez er storfavoritt til å løfte Pichichi-trofeet.
I tillegg til å ha scoret 37 mål har uruguayaneren levert 16 målgivende og deler førsteplassen sammen med hans angrepskollega Lionel Messi. Atletico Madrid-spilleren Koke ligger her like bak med 14 assist, mens Neymar og Ronaldo deler fjerdeplassen hvor begge har levert elleve målgivende pasninger.
Innad i Barcelona er det de tre på topp som har stått for de fleste av målene. Til sammen har de i La Liga scoret 87 mål (127 i alle turneringer). På Barcelonas topscorerliste er det Rakitic som får fjerdeplassen med syv mål. Trioen med det kallenavnet «MSN» har altså stått for 80% av målene Barcelona har scoret i serien.