Josep Maria Bartomeu har avslørt et par interessante detaljer rundt utviklingen av laget foran den kommende sesongen.

Messi er bærebjelken i det nye laget

Presidenten bekreftet at «Leo Messi vil lede den viktige renoveringen» som finner sted i de blårødes førstelag i forkant av 2014/15-sesongen. Ifølge Bartomeu er Messi veldig tilfreds med tilværelsen i klubben, og han understreket samtidig at argentineren over hodet ikke er til salgs.

– For noen dager siden tilpasset vi kontrakten hans, og han er veldig fornøyd her. Messi er ikke overførbar. Han vil lede den viktige renoveringen av laget.

Xavi bestemmer selv hva han vil

Bartomeu snakket også om fremtiden til Xavi, som tilsynelatende er nær slutten av sin formidable karriere i Catalonia.

– Han har fortjent retten til å bestemme selv hva han vil, og vi vil hjelpe ham så mye som vi kan. Hvis det var en annen spiller, ville det ha vært opp til oss å bestemme, men vi vil gi Xavi tid til å bestemme seg. Den dagen han forlater vil han bli husket som den mest suksessfulle spilleren vi noen gang har hatt. Han er essensen i spillet vårt.

Skal forsterke forsvar og angrep

På direkte spørsmål om nye signeringer, svarte presidenten at «vi trenger fortsatt forsvarere og en angriper.» I denne forbindelse avklarte han at Andoni Zubizarreta, Jordi Mestre, Raúl Sanllehí og Antoni Rossich er de som leder forhandlingene.
Bartomeu la også til at «de jobber med navn som oppivrer meg,» og påpekte også at «ting vil skje» fortløpende, helt frem til alle signeringer er fullførte.
Med andre ord kan det forventes å komme minst tre nye spillere inn, men også at andre vil forsvinne ut.

Klubben ønsker å beholde Alexis

Bartomeu kommenterte også situasjonen til Alexis Sánchez, som for øvrig har bidratt sterkt til at Chile fortsatt er med i VM i Brasil.

– Det er flere klubber som er interessert. Vi trenger ham, han er viktig for spillet vårt, men vi får telefoner fra mange klubber.

Takket spillerne som har forlatt klubben

Til slutt verdsatte presidenten Cesc Fàbregas, som valgte å forlate til Chelsea tidligere i sommer.

– Han var en spiller som var ønsket av Josep Guardiola og det tekniske støtteapparatet. Det tok to år å signere ham, og jeg tror klubben har behandlet ham godt. Beslutningen om å bytte lag er bra for ham, og jeg håper at det også vil være bra for oss.

Bartomeu benyttet anledningen til å takke Cesc, Valdés og Pinto for deres bidrag til klubben.