I sesongens siste hjemmekamp så møter Barcelona sin byrival Espanyol.
Kampen starter som vanlig med dominans fra Barça, og i de første minuttene i kampen fikk Barcelona et frispark fra ca. 22 meter. Messis frispark gikk rett mot høyre kryss, og sendte dem i føringen 1-0. Espanyol følte presset på seg, og endte med å lage flere frispark til hjemmelaget. Messi og Neymar tar et frispark hver fra drøye 25 meter. Uten at det skaper noe trøbbel for gjestene. Barças press fortsetter, det nærmeste de kommer er når Rakitic slår et innlegg inn i boksen. Neymar får ballen, og slår den inn til Messi med en rabona, men skuddet hans går like utenfor.
Espanyol fikk senere i kampen et par muligheter. Den første reelle sjansen deres kom etter at de sender en lang ball opp til Caicedo, men det Ter Stegen har ingen problemer med å holde på ballen. Senere i kampen fordi et frispark, som blir tatt av Alvarez. Frisparket hans burde egentlig være enkel for Ter Stegen, men han greier ikke å kontrollere ballen, og da havner den hos Hernan Perez. Skuddet hans blir blokkert. Mot slutten av omgangen skapte ingen av lagene noen store sjanser.
Når andre omgang starter så øker vertene presset, og tempoet i kampen. Dette presset skaper ustablitet hos Espanyol. Noen minutter ut i omgangen så presser Barcelona, Espanyol midtbanen. Alves vinner ballen, og sentrer til Messi. Messi gir ballen videre til Suarez som enkelt dobler ledelsen etter en rolig første omgang.
Barcelona fortsetter å øke presset sitt, det leder til at Espanyol keeperen Pau skyter ballen rett på Suarez. Uruguayaneren får tak i ballen, fører den med seg til dødlinjen, men innlegget hans går utenfor.
Så noen minutter senere vinner Barcelona en korner. Neymar slår den inn til Suarez som nikker ballen i mål, og det står 3-0 til hjemmelaget. Etter det tredje målet så har Barça kampen under full kontroll, og senker tempoet. Det blir ikke mange flere målfarlige posisjoner, helt på tampen av kampen. Neymar spiller 1-2 med Arda, Neymar sentrer til sin Rafinha, men Pau får ballen først, men greier ikke å kontrollere ballen. Da står Rafinha der og setter ballen i det åpne målet, og scorer på sitt første touch i kampen. 4-0 til Barcelona. Rundt fem minutter før slutt, så har du et komfortabelt Barça som sentrer rundt 16 meteren til Espanyol, helt til de finner en åpning. Alves finner en åpning, sentrer ballentil Suarez, og han finner Neymar som scorer i det åpne målet, og den femte for dagen. Det avgjør kampen, og sørger for at Barcelona beholder sin plass på toppen av tabellen.