Betis presset i starten, men over femti minutter mot Barça med ti menn ble heldigvis for vanskelig.
Det var lite aktivitet fremme med MSN i første omgang. Suàrez og Messi hadde ikke helt dagen, men Neymar virket mer som seg selv igjen. Dette merket dog Betis-spillerne som konstant var på brasilianeren. Men motstanderne fikk noen fortjente gule kort på grunn av dette. En som måtte gå tidlig i dusjen idag var Westermann. Han fikk først gult kort for holding av Messi og deretter en sen takling på Rakitic etter kun 34 minutter. Det var en rolig og tafatt første omgang av Barça-spillerne og det var generelt lite spennende. Noen få halvhjertede sjanser på mål var alt de hadde å by på etter 45 spilte minutter.

Bare seier var godt nok

I andre omgang dominerer Barça kampen mye mer. Etter 49 spilte minutter kommer målet som vi trenge så inderlig mye. Rakitic setter ballen i åpent mål bak Betis-keeperen etter en fin Messi-pasning. Spillet går litt tregt, men Barça har noen fine sjanser i ny og ne. Suarez bommer på en sjanse som burde vært lett 0-2. Sergi Roberto blir byttet inn og Dani Alves går ut etter 74 spilte minutter. Barcelona har mest ballbesittelse og ruller mye ball, til tross for at de bare leder 0-1. Det virker som om Messi gjerne vil sikre førsteplassen i la liga og han sentrer en perfekt pasning til Suàrez. Denne gangen er det verken offside eller bom for uruguaneren som setter ballen lett i mål. Dette var et viktig mål for Barça, selv om Betis ikke hadde noen store sjanser før kvelden.
Arda Turan blir byttet inn for Rakitic etter 86 minutter. Bravo holder seg til foten og ber om å bli byttet ut. Ter Stegen får avslutte kampen på selveste 24-årsdagen sin, hell i uhell. Forhåpentligvis var det ikke noe alvorlig med Bravo. Overraskende nok raser Piquè fremover sammen med lagkameratene og demper ballen lett. På andre berøring foran keeper feiler han samtidig som han blir dyttet over av en Betis-spiller. Denne spilleren hadde allerede gult kort og det er usikkert om det både skulle vært et gult kort og straffe på tampen av kampen, men det spilte heldigvis ikke en altfor stor rolle da Barcelona allerede ledet 0-2. Kampen endte 0-2 og håpet lever videre for Barça og Culès!