Argentina fikk det til tider tøft mot Sveits, men fant åpningen til slutt.
Begge lag var preget av at frykten for å åpne seg bakover gikk på bekostning av viljen til å angripe. Selv om begge lag hadde sine muligheter var det ingen opplagte målsjanser i første omgang.
Andre omgang ble bedre sett med Argentinske øyne. Argentina kom opp med flere folk, deriblant backene, uten at det gav noen resultater. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.
I ekstraomgangene ble spillet likt den første ordinære omgangen, med to defensive lag. Men i det 117. minuttet hadde en viss argentiner krefter igjen. Lionel Messi fikk endelig kontre. Superstjerna hadde igjen sluppet unna defensive plikter, og hadde krefter da det gjaldt som mest. Det hadde også Dí Maria, som kom fossende ute til høyre. Messi hold på ballen lenge nok til at Dí Maria kom i posisjon, før han serverte Real Madrid-spilleren til sin første scoring dette verdensmesterskapet.
Sveits gikk ut i hundre etter målet, og på over overtid fikk Dzmeaili en ellevill dobbelsjanse. Først satt sveitseren ballen i stolpen, før ballen spratt ut og traff skoen til samme man, og gikk utenfor. Helt på tampen sendte Sveits alle mann i angrep — inkludert keeper Benaglio. Det gav Dí Maria en mulighet til å avslutte på åpent mål fra midtbanen, men skuddet gikk til venstre for mål. Sveits fikk en siste mulighet på frispark, men tok ikke vare på sjansen, og Argentina er videre til kvartfinale. Der møter de enten USA eller Belgia, som spiller på NRK1 klokken 22:00.
Lionel Messi og Javier Mascherano spilte hele kampen for Argentina.