Før morgendagens storoppgjør mot Atlético Madrid tok Enrique og Mascherano seg tid til en prat med pressen i Madrid.

Enrique positiv

Barca-sjefen var optimistisk med tanke på eget lags muligheter til avansement, men advarte ikke overraskende mot Simeones menn.

— Hvis det er ett lag som kan takle presset på Vicente Calderón så er det Barca. Jo bedre atmosfære desto mer motiverte er spillerne.

Enrique fortalte at han ser oppgjøret som svært jevnt, men at sine menn ankommer Madrid med en liten fordel fra første kamp. Om den fallende formkurven i hjemlig liga fortalte han:

— Ligaen og Champions League er to forskjellige turneringer, og vi har nok dager til å tenke på serien etter denne kampen.

Avslutningsvis fikk Enrique muligheten til å skryte litt av egen statistikk mot Simeones menn (7 av 7 mulige seire), men svarte sedvanlig rolig at Atlético alltid er tøffe å slå.

Mascherano klar for dyst

Den argentinske midtstopperen fikk en rekke spørsmål om alt fra morgendagens kamp, Messis form, lagets poengtap i serien og forventninger for resten av sesongen.

— Vi har ingen ting å skylde på, og vi kan ikke se tilbake på det som har skjedd. Vi har sjebnen i egne hender. Vi tviler ikke på oss selv fordi vi ønsker kun å være oss selv.

Rivjernterrieren i Barcas bakre rekker forsikret de oppmøtte om at laget nå anser hver eneste gjenstående kamp som en finale, og den første finalen kommer allerede i morgen.

— Atlético har en klar tanke rundt hvordan de vil spille, og alt de har oppnådd har de jobbet hardt for.

Om 2-1 ledelsen fra hjemmekampen anser Mascherano dette som en liten fordel, og uttaler:

— Ledelsen gjør at vi slapper litt av og gir oss selvtillit til å gå utpå der og gjøre en god jobb.

På kritiske spørsmål om landsmann og lagets store stjerne, Lionel Messi, var Mascherano en smule mer brydd. Han ønsket ikke å uttale seg mye om lagkameraten, men minner journalistene om alle gangene Messi har vist hvilken spiller han er.