[FC Barcelona – Real Madrid: 1-2] Det ble en tett kamp på Camp Nou hvor Los Blancos skulle trekke det lengste strået.
Spillerne kom ut av spillertunnelen til en fullsatt Camp Nou som hedret Johan Cruyff med en vakker mosaikk. Barcelonalegenden med nummer 14 på ryggen ble også hedret med ett minutt stillhet før lærkula ble sparket i gang.
Barcelona kom best ut i de første minuttene, de greide å holde ballen i laget til tross for det aggressive presset bortelaget sto for. Etter snaue ti minutter fikk vi kampens første store mulighet. Neymar fikk ballen i bakrom etter et langt utspark av Bravo. Brassen sendte ballen inn til Suárez, men i tillegg til å bomme på ballen, lå uruguayaneren i offside. Den store sjansen fikk det til å koke enda mer, og det ble flere stygge dueller. Real Madrid hadde etter 17 minutter skaffet seg to gule kort.
De blårøde hadde mest kontroll og var det laget som kom til de største sjansene. Etter 20 minutter kom Rakitic til skudd fra 15 meter, men Keylor Navas greide å holde buret rent. Ikke lenge etter skuddet fra Kroaten kom Messi igjennom og ble tatt av Sergio Ramos. Det kunne umiddelbart se ut som det var innenfor sekstenmeteren, men på reprisene ser man at det var like utenfor. Dommeren valgte imidlertidig ikke å blåse verken frispark eller straffe.
De hvitkledde fra hovedstaden kom seg mer inn i kampen, og kom til flere store sjanser. Cristiano Ronaldo var nære på i flere tilfeller, men greide ikke å sette ballen bak Claudio Bravo. Selv om Real Madrid hadde fått bitt i fra seg, dominerte Barcelona de siste minuttene av førsteomgangen og hadde desidert mest ball og målsjanser.
Pause
Etter pausen fortsatte Barca-dominansen, men Real Madrid var langt i fra ufarlige, og det var nettopp de som skulle stå for andreomgangens første skudd på mål. Modric kom til skudd fra 20 meter. Skuddet fikk en retningsforandring da det gikk via foten til Bale som muligens lå i offside, men Bravo hadde kontroll over situasjonen.
Ikke mange minuttene senere kom Barcelona med en enda større sjanse. Messi prøvde å chippe ballen fra 16 meter, men Navas tok et tigersprang og slo ballen ut til hjørnespark. De blårøde skulle få flere hjørnespark etter hverandre og på det tredje kunne hjemmefansen juble. Pique rykket i fra Pepe og stanget inn kampens første scoring, 1-0 til Barca.
Det tok ikke lang tid før Real Madrid svarte. Etter et vakkert forarbeid av Marcelo og Modric ble ballen sendt ut til Kroos som lempet den inn i feltet. Etter en litt heldig retningsforandring havnet den til Karim Benzema. Franskmannen skuffet ikke og hamret ballen i mål på hel volley. 1-1.
Begge lagene våknet mer til liv etter to kjappe scoringer, og det ble kortere tid mellom sjansene. Real Madrid kom seg enda mer inn i kampen, og skulle komme til store muligheter. Den første kom ved Gareth Bale. Ronaldo la inn til waliseren som i duell med Jordi Alba headet ballen i mål. Men dommer så på duellen mellom Alba og Bale som ufin, og valgte å annulere målet. Like etterpå kom Ronaldo til skudd, men skuddet traff tverrliggeren.
Bortelaget presset høyt og jaget det viktige 2-1-målet. Sergio Ramos ble litt for ivrig i en situasjon og fikk sitt andre gule kort, dermed ble den spanske stopperen sendt i dusjen etter 84 minutter. Men selv om hovedstadslaget var en mindre på banen, så skulle de ikke gi seg helt enda. Ronaldo stormet sammen med Bale frem i angrep. Waliseren løftet ballen til Ronaldo som lå ved bakerste stolpe. Portugiseren tok ballen ned på kassa og fra skrått hold banket han ballen i mål. 1-2 til Real Madrid etter 85 minutter.
Barcelona greide ikke å komme tilbake i de fem siste minuttene av kampen, og den endte med seier til Real Madrid.