Penya Blaugrana del Nord har nok en gang fått gleden av å intervjue Norges kanskje mest kjente kommentatorstemme om verdens største ligakamp.
Hvordan forbereder du deg til en kamp som dette?

Med ærefrykt med tanke på størrelsen på dette oppgjøret. Man føler nesten at man ikke får gjort nok i forkant fordi det er så mye informasjon å ta av. Det er statistikker i alle varianter, men til syvende og sist skal jeg kommentere kampen. Den er tross alt det viktigste. Jeg har sett mange av spillerne i landskamper og også kommentert mange av dem i påsken i forbindelse med den Sør-Amerikanske VM-kvalifiseringen. Jeg bruker mindre og mindre statistikk fordi seerne og fansen av lagene har så mye kunnskap selv. Og så bruke det som er mest relevant av informasjon.

Barcelona har aldri vunnet en seriekamp mot Real Madrid når de har ledet med ti poeng eller fler over sin argeste rival. Hvilken type kamp kan vi forvente oss?

Det er ingen tvil om at kampen er viktigere for Real Madrid. De MÅ vinne. Barca tåler å tape. Real Madrid var heldige med trekningen i Champions League, Barcelona får en knallhard utfordring mot Atlético fire dager etter El Clásico. Og MSN har reist halve kloden rundt og spilt dobbeltlandskamp. Kampen mot Sevilla og fem strake seire beviser at tidspunktet for å få revansje for 0-4 i høst er god. Zidane kommer nok til å bruke Casemiro som pivote, og det vil skape en bedre balanse hos Real Madrid enn kampen i Madrid. Dette blir jevnt, høy kvalitet, spekket med finesser og detaljer, og oppdrevet tempo i 90 minutter.

Begge lag har fått hvilt noen av sine største stjerner. Tror du det vil ha mye å si, eller lever kampen sitt eget liv uavhengig av dette?

Denne kampen lever sitt eget liv uansett. Spillerne er klar over at nesten en halv milliard vil se kampen, og vi snakker om det mest prestisjefylte oppgjøret i verden. Real Madrid vil ha en enorm motivasjon i dette oppgjøret og BBC vil bevise at de er like gode som MSN. Kroos, Modric og Casemiro vil prøve å matche Iniesta, Rakitic og Busquets. En seier for Real Madrid her vil gjenopprette mye ære denne sesongen, og de vil gjøre absolutt hva de kan for å klare det.

Både MSN og BBC er i form om dagen. Tror du en av disse trioene vil avgjøre lørdagens kamp?

Ja. Og jeg våger ikke å spå hvem av dem. Den av trioen som finner det riktige spenningsnivået, og tenningen, vil avgjøre kampen. Disse kampene vinnes like mye på mental styrke som fysiske forutsetninger. Og Barca har jevnt over vært sterkere i hodet de siste sesongene.

Det har blitt scoret i snitt 3.22 mål per kamp på 171 oppgjør, hva tror du tror du resultatet blir og hvem scorer målene?

Jeg tipper 2-2. Messi har ikke skåret på fire El Clásico og skårer begge her, og Bale og Cristiano Ronaldo for Real Madrid.

Sommeren er på gang i Barcelona, to tilnærmet skadefrie tropper, 98000 på tribunen, over 400 millioner TV-seere. Kan det bli bedre?

Nei det kan ikke det. Barcelona er en enorm by som har alt, og litt til. Jeg har funnet enn liten perle som serverer en Chorizo Iberico i sterk saus og en hjemmelaget Bacalao jeg av og til drømmer om. Og de er like glade for å se meg hver gang. Mest på grunn av tipsen kanskje, hehe, der er jeg raus.
Det er en stor ære å få være der og kommentere oppgjøret. Med fare for å gjenta meg selv; jeg skulle ønsket og fått El Clásico i en Champions League-finale. Denne ene ultimate kampen, mens de to største måljegerne enda er helt på høyden. Cristiano Ronaldo og Lionel Messi mot hverandre i verdens største klubbkamp, det hadde vært den ultimate finalen for å kåre den beste i en enkelt kamp. Tabloid selvsagt, men det hadde gitt Viasat enorme seertall, og kampen ekstra stor oppmerksomhet.
Måtte det beste laget vinne og la oss håpe at kortsprederen, dommer Hernandez Hernandez, har en god kveld på jobben. Jeg er vel ikke like imponert av alle dommerne i la Liga.
Sportslig hilsen Roar

Vi takker Roar Stokke for intervjuet. Stokke er hovedkommentator for UEFA Champions League og La Liga på Viasat-plattformen. Han har blitt en kjent og etablert kommentatorstemme i Viasat. Etter mange år med egen innsats på banen, som trener og fotballentusiast, mangler det ikke på kompetanse eller engasjement. Roar Stokke skal kommentere kampen for Viasat Fotball og Viaplay. El Clásico spilles lørdag 02.04.16 klokken 20.30.
Vi håper alle «cules» gleder seg like mye som oss.