FC Barcelona har planlagt hvordan «den flyvende hollender» skal minnes før kampen på lørdag.
På klubbens offisielle hjemmeside skriver de at det i dag er bestemt hvordan Johan Cruyff skal minnes. En mosaikk laget av 90000 kort skal på den ene langsiden vise «Gràcies Johan» og en Barca-drakt med nummer 14 på, omringet av Barcelonas farger på hver sin side. På den andre langsiden skal «La Senyera», Catalonias flaggs farger dekke siden.
Etter fire dager hvor det var mulig å besøke Johan Cruyff Memorial på Camp Nou, blir ikke dette mulig mer. Flere enn 60000 besøkende tok farvel med klubblegenden.
I tillegg vil ordene «Gràcies Johan» vises på Barcelonas drakter, der symbolet for seier i klubb-VM har stått tidligere. Denne drakthyllesten vil spillerne kun bære i en kamp.
Begge lags spillere vil entre banen hånd i hånd med små barn som bærer t-skjorter hvor det står «Gràcies Johan» på forsiden og navnene til Cruyff Foundation og Barcelona på baksiden.
El Clásico vil i tillegg få besøk av de åtte gjenlevende klubbpresidentene til Barcelona. Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell og nåværende president, Josep Maria Bartomeu. De vil alle sitte sammen i presidentboksen på Camp Nou.
Før avspark vil det bli holdt ett minutts stillhet samtidig som en video til minne om Johan Cruyff blir vist.