Den tidligere Barca-stjernen snakker av egen erfaring før lørdagens storoppgjør.
Den tidligere nederlandske stjernen advarer Barcelona mot et «heltent» Real Madrid. Etter å ha spilt derbier i Nederland for Ajax og Italia for Milan, så spilte Patrick Kluivert seks år for Catalonias stolthet. Der var han med på flere oppgjør mot de hvitkledde fra hovedstaden.

— De kampene er spesielle, og det fins ingenting som kan måle seg med El Clásico, sa hollenderen til Omnisport.

Hodespesialisten vet hva han snakker om, og har opplevd tøffe derbier i flere land.

— Jeg spilte mot Inter for AC Milan, men Barcelona-Real Madrid er en helt annen sport, sa den tidligere Barca-stjernen.

Real Madrid er ute etter å revansjere det ydmykende tapet i høst. Da stakk Barcelona av med tre poeng etter 4-0 på Santiago Bernabeu.
Patrick Kluivert vet hvordan det føles å vinne i hovedstaden. Han scoret nemlig utligningsmålet i en 2-1 seier på Bernabeu i 2004. Det andre målet ble scoret av Xavi etter en utsøkt gjennombrudd-chip fra Ronaldinho. Kluivert sier ingenting kan måle seg med å vinne på bortebane i El Clásico.

— Alle kampene jeg spilte både på Camp Nou og på Santiago Bernabeu var minnerike. Spesielt Bernabeu hvis du vant kampen.
— Det er en praktfull og perfekt stadion å spille på, men hvis du vinner på Santiago Bernabeu så får hele laget og hver enkelt spiller en ekstra boost, sa Patrick Kluivert.

Det er ikke bare Kluivert som har gode minner fra El Clásico. Avdøde Johan Cruyffs sønn, Jordi husker også flere av oppgjørene. Se begge to i denne videon.