24.mars 2016 var en trist dag ikke bare for FC Barcelona, men også en trist dag for fotballen. Den nederlandske legenden Johan Cruyff døde av lungekreft i en alder av bare 68 år. Cruyff har ikke bare hatt en stor innvirkning på FC Barcelona som klubb, men også verdensfotballen.
Han var en av få stjernespillere som har opplevd stor suksess både som spiller og trener. Gjennom sin karriere som fotballspiller spilte han for klubber som Ajax, Barcelona, Feyenoord, og selvfølgelig det nederlandske landslaget. Var blant annet med på å vinne Europacupen (Champions League) tre ganger som spiller, og finalist i VM. Individuelt så vant han Ballon´d Or tre ganger, og er kjent for å ha en finte oppkalt etter seg selv.
Denne mannen var på mange måter en pioneer i fotballen, som trener så videreførte han totalfotball fra Rinus Michels, og implementerte det i Barça. Han er på mange måter den man må takke for utviklingen av La Masia, og Barcelonas ufattelige suksess de siste 25 årene. Ikke bare hjalp han med å etablere La Masia, men han var også trener i klubben, og konsturerte et fantastisk lag som ble kalt «The Dream Team». Dette laget vant under hans ledelse La Liga fire sesonger på rad, og ledet Barça til sin seier i Europacupen (Champions League). Han var ikke bare et geni som spiller, men også som trener. Takk for alt du har gjort for FC Barcelona, forhåpentligvis kan arven din føres videre i generasjoner fremover.
Hvil i fred, Johan Cruyff