Luis Enrique er uanfektet av det tett kampprogrammet.
I forkant av morgendagens bortekamp mot Rayo Vallecano, har Barcelona-sjef Luis Enrique tatt seg en prat med pressen. På spørsmål om Madrid-laget var han full av lovord. Spesielt hyllet han deres trener, Paco Jémez:

– Man kan aldri slappe av mot Rayo. Det jeg elsker med dem er deres lidenskap for å angripe og deres ønske om gjøre livet surt for motstanderen så langt borte fra eget mål som mulig. Jeg elsker Paco Jémez sin filosofi. Det han gjør fortjener enorm anerkjennelse. Rayo er stadig et vanskelig lag å spille mot, og de har spilt flott fotball på øverste nivå i fire sesonger, noe som fortjener ros. Det kommer til å bli en ukomfortabel kamp.

Den tidligere midtbanespilleren ble konfrontert med spørsmål om hvilke utfordringer deres beinharde kampprogram kan føre med seg, men det oppmøtte pressekorpset mislyktes i sitt forsøk på å fremprovosere klagende gloser fra den optimistiske 45-åringen. Spanjolen tar nemlig det tette kampprogrammet med knusende ro:

– En trener tar avgjørelser hele tiden. Frem til en time før kampstart er det ingen som vet hvem som kommer til å spille. Et eventuelt valg om å hvile MSN koker ned til min evne til å ta gode beslutninger. Alle valg jeg tar er for lagets beste, med lavest mulig risiko. Troppen min er sammensatt av en unik og annerledes gruppe spillere som jeg verdsetter utrolig høyt. Barça har sin egen identitet som kan identifiseres lagt tilbake i tid. Vi er vant til å spille kamp hver tredje dag, og for tiden går det veldig bra. Når det er sagt er de rolige periodene svært velkomne.

På tampen fikk Lucho det uunngåelige spørsmålet om kampen om ligagullet, i kjølvann av den betraktelige poengluken hans Blaugrana har opparbeidet mellom seg og sine argeste konkurrenter. En fattet Enrique holder hodet kaldt:

– Det vil koste dyrt å miste konsentrasjonen. Ingenting er avgjort i ligaen så lenge det er såpass mange poeng igjen å spille om.

La Liga-oppgjøret mot Rayo Vallecano spilles torsdag klokken 21.00.