Hele ni ganger denne sesongen har Barcelona snudd kampen og tatt med seg tre poeng.
Sist mot Sevilla da laget lå under 0-1, men kom tilbake og sikret seg en 2-1 seier, snudde laget kampen og klarte å kjempe med seg tre poeng. Dette var den niende gangen denne sesongen, og vitner om en god moral og vilje til å kjempe til fløyten blåser.
Barcelona er nå oppe i en historisk rekke på 34 kamper uten tap, og det kunne ikke være mulig uten lagets styrke i motgang. Lionel Messi med sitt vakre 1-1 mål og Piqué med sitt overraskende 2-1 mål gjorde at laget fikk snudd kampen mot Sevilla. Lionel Messi som har scoret 60% av sine mål når laget ligger under eller når det er likt er en uerstattelig spiller å ha med på laget i slike situasjoner, Neymar og Suárez med sine 34% og 39% likeså.
Seks av totalt ni snudde kamper har vært i ligaen, hvor Rayo Vallecano (5-2), Eibar (3-1), Atlético (2-1), Espanyol (4-1), Bilbao (3-1) samt Sevilla på søndag har fått smake Barcelonas styrke i å snu kamper. De snudde også kampen mot Sevilla i UEFA Supercup (5-4) og i Champions League mot Bayer Leverkusen (2-1).
Evnen til å komme tilbake etter å ha ligget under kan være avgjørende for Barcelona i jakten på titler denne sesongen.