De to første åttendelsfinalene er klare.
Gruppe A og gruppe B er ferdigspilt i dag, og dermed er de to første kampene i utslagsrundene klare. Barcelona er godt representert så langt, selv om vi fikk ett frafall i dag. Flere vil komme på lørdag ettersom Brasil skal ut mot Chile.

Spania vant endelig

Selv om det ble et begredelig VM for tittelholderen reddet Spania noe av æren ved å slå Australia i VMs minst viktige kamp hittil. Det endre til slutt 3-0 for la Roja etter mål av Villa, Torres og Mata. Iniesta og Jordi Alba var de eneste Barcelona-spillerne som tok del i kampen, og begge spilte alle 90 minuttene.

Chiles første tap

Chile er høyt oppe om dagen, etter å ha vunnet sine to første kamper — blant annet over storebror Spania. Om de dog skulle vinne gruppa si måtte Nederland slås. Dessverre ble Nederland for sterke for Alexis og co, og kampen endte 2-0 etter mål av innbytterne Fer og Depay. Sánchez spilte godt for Chile, og fikk være på banen under hele kampen. Laget fulgte nok også spent med på gruppe A sine siste kamper, noen timer senere.

Rakitić og Kroatia sendt hjem

Skulle Kroatia ha noen som helst sjanse for avansement måtte Mexico, VMs mest gjerrige lag, bli beseiret. Selv om Perisić ble førstemann til å score på Ochoa i dette mesterskapet ble Mexico for sterke, og kampen endte til slutt 3-1. Stopperkjempen Rafael Márquez gav sitt kjære Mexico ledelsen, før Guardado og Chicharito økte ledelsen. Trøstemålet til Perisić ble vakkert flikket frem av Rakitić, som forøvrig spilte hele kampen.

Neymar viste vei

Alles øyne var rettet mot Neymar da Brasil skulle sikre avansementet mot Kamerun, som allerede var ute av dansen. Selv om Neymar stod frem, viste oppgaven seg vanskeligere enn antatt. Nettopp Neymar gav Brasil ledelsen med en frekk avslutning på første touch. Ti minutter senere stilnet Matip hele Brasil, og utliknet for løvene. Ytterligere ti minutter senere var Neymar igjen i fokus, da han fintet seg gjennom forsvaret, før han overlistet Itandje. Andre omgang var bedre sett med brasilianske øyne, og Fred og Fernandinho sørget for at kampen endte 4-1.
Daniel Alves spilte hele kampen, mens Neymar gikk av banen etter en liten smell i det 71. minutt. Heldigvis så det ikke veldig alvorlig ut. Med det resultatet sikret Brasil gruppeseieren på målforskjell. Det gir Brasil – Chile og Nederland – Mexico i åttendelsfinale en og to. Dermed vil Barcelona være uten minst en spiller mindere i kvartfinalene.
Hvem tar seg videre, Alves og Neymar, eller Alexis Sánchez?