Spekulasjonene svirrer dagen derpå.
Det var i det 85. minutt av gårsdagens forestilling i London at Gerard Piqué pådro seg et gult kort i det som kan oppfattes som en relativt ufarlig situasjon, etter en sen sklitakling mot engelskmannen Danny Welbeck nede ved sidelinjen, på stillingen 0–2 i katalanernes favør. Kortet ble delt ut så lite som 80 sekunder etter at midtstopperen ble observert i en samtale med Luis Enrique.
Debattens tennvæske er at Piqué med sitt gule kort må stå over returoppgjøret mot Arsenal om tre uker, og dermed eliminerer faren for å måtte sone karantene i en eventuell kvartfinale. Piquenbauer var attpåtil den eneste spilleren ikledd turkis med tilstrekkelig kortfangst til å være ett gult kort unna karantene.

«Tarjeta forzada»

«Viljekort» – eller «tarjeta forzada» som spanjolene har døpt fenomenet – er ingen nyoppfunnet strategi. I den samme turneringen i 2010 pådro daværende Real Madrid-trener José Mourinho seg én kamps karantene som konsekvens av å beordre Sergio Ramos og Xabi Alonso å pådra seg røde kort i en gruppespillkamp mot Ajax.
Luis Enrique, på sin side, nekter for at det gule kortet kom av taktiske årsaker:

— Det var ikke med vilje, alle som så taklingen vet det.

Dermed blir det ingen Piqué å se i returoppgjøret 16. mars på Camp Nou – hvor London-laget står overfor en oppgave Arsenal-trener Arsène Wenger har omtalt som «realistisk sett veldig, veldig vanskelig, om ikke umulig».
PS: UEFA har bekreftet at de ikke kommer til å følge opp saken.