I morgen skal FC Barcelona og Celta Vigo møtes på Camp Nou, og forhåpentligvis beholder Barça ledelsen i La Liga.

Vil hevne tungt tap

Den forrige kampen mot Celta Vigo endte med en solid 4-1-seier til hjemmelaget fra Vigo. Kampen fra september i fjor ble det første tapet for Luis Enrique og hans mannskap i 2015/2016-sesongen og Neymars scoring i det 79. minutt var et lite plaster på et ellers knivskarpt sår. Kampen sendte også Celta til topps i La Liga, men de har siden den gang falt ned til en 7. plass og Barcelona ligger på topp. Formspiller Nolito, med åtte mål og fem assists på 15 kamper, vil være en stor trussel for hjemmelaget. Spilleren har tidligere blitt koblet til en overgang til FC Barcelona. Luis Enrique kjenner spilleren godt og ville visst hvordan han skulle brukt han.
Celta gikk nylig på et sterkt tap til Sevilla i Copa del Rey med 6-2 til sistnevnte sammenlagt over to kamper. På de siste fem kampene har Celta bare vunnet én gang – borte mot Atlético Madrid i januar i Copa del Rey. Ellers har det blitt to tap og to uavgjort siden da. Deres toppscorer, Iago Aspas, har ni scoringer og tre assists i alle turneringer så langt. Han og Nolito vil være de viktigste spillerne for Barcelona å holde styr på.

Kommer fra «hvile-uke»

FC Barcelona vant forrige uke 7-0 mot Valencia i Copa del Rey og benyttet anledningen til å hvile så og si alle nøkkelspillere da de spilte 1-1 i returkampen. Mange B-lagsspillere fikk prøve seg på Mestalla mens resten av laget fikk hvilt seg. Derfor er det et lag med en pust i bakken som vil ta gresset på Camp Nou i morgen. Dette har Luis Enrique gjort med tanke på det tette kampskjemaet som vil vare ut februar. I tillegg til å måtte vinne alle sine La Liga-kamper for å henge med i tet, er Champions League snart tilbake og Arsenal venter som neste motstander. Engelskmennene vil kreve mye fokus og energi fra Luis Enrique og Co. Derfor er det viktig at MSN samt nøkkelspillere som Busquets er uthvilte og klare.
FC Barcelonas toppscorer er selvsagt Luis Suárez og det forventes at han vil fortsette sin gode form mot Celta. Lionel Messi kan nesten forventes å score et hattrick, siden han kan score sitt 300. ligamål for FC Barcelona. Messi har som vane å score hattrick når han bryter en eller annen ny type scoringsrekord.
Hva? – La Liga
Hvem? – FC Barcelona — Celta Vigo
Hvor? – Camp Nou, Baracelona
Når? – Søndag 14.02.16 kl. 20:30
TV: – Viasat Fotball
Nett: Viaplay