Barcelona tok seg til finalen i Copa del Rey etter å ha slått Valencia 8–1 sammenlagt i en ikke fullt så underholdende kamp på Mestalla.
Med 7–0 i baklomma fra første oppgjør og et mannskap bestående av andrevalg på mer eller mindre alle posisjoner, var det nok få som forventet festfotball fra første spark på ballen. Manager Luis Enrique har et tett kampprogram å lede sitt lag gjennom på vinter og vår-parten av sesongen. Med store visjoner om å ikke bare være med, men vinne samtlige turneringer, kan det vise seg å være godt for de beste spillerne å få hvile på anledninger som dette når de viktigste kampene kommer mot slutten av sesongen — da til tross for at underholdningsverdien synker.

Negredo scorte for Valencia

Uten særlige store sjanser til noen av lagene innen den første halvtimen, sendte Negredo Valencia i ledelsen etter 39 minutter da han ble spilt igjennom av Gayá som smalt ballen fremover, tilsynelatende uadressert, bak et sovende Barcelona-forsvar. Alene mot ter Stegen forsøkte spanjolen å chippe ballen over Barças sisteskanse, men traff tyskeren i brystkassa og fikk ballen med seg videre på heldig vis og kunne enkelt sette inn 1–0 for hjemmelaget.
Rett før pause fikk Barcelona et frispark ute på venstrekanten og fylte derfor på med folk i feltet for et innlegg. Adriano slo firsparket godt inn mot Bartra som utadtil skulle heade inn utligningen, men Munir sneik seg foran Bartra med et dårligere utgangspunkt, men håp om at han skulle nå ballen. Det endte naturligvis med at headingen ble ufarlig og Barcelona gikk av gressmatta til pause med 1–0 imot.

Tam andreomgang før innbytterne tok ansvar

Med unntak av et par gode initiativ fremover av Rakitic og et frisparkforsøk av Danilo, fortsatte andreomgang i et like tempofattig og traust spor som den første.
De tre innbytterne i kampen: Douglas, Cámara og Kaptoum, ble de som reddet Barcelona fra et tap denne kvelden. I det 84. minutt fant Douglas, Cámara på høyrekanten som la inn til Kaptoum inne i feltet, og kameruneren kunne enkelt bredside inn utligningen for Barcelona og reddet katalanerne fra tap.