Med to uhyre viktige hjemmekamper på fire dager, har Camp Nou-publikumet all grunn til optimisme.
Onsdag kveld gjester Athletic Bilbao den katalanske hovedstaden for å avgjøre hvem som fortjener semifinalebillett i Copa del Rey. Etter så lite som to fattige hviledager, får de blårøde nytt celebert besøk i sin storstue, denne gang i form av tittelutfordrer Atlético Madrid.
Det er allikevel ingen grunn til bekymring for hjemmepublikumet. Deres kjære Barça har nemlig fantastiske tall å vise til fra Camp Nou inneværende sesong. På de siste fire oppgjørene (Betis, Espanyol, Granada, Athletic) står hjemmelaget igjen med samtlige tolv poeng, samt smått utrolige 18–1 i målforskjell.
Men de mildt sagt imponerende tallene stopper ikke der. For på 17 hjemmekamper denne sesongen, er Blaugrana ubeseiret etter 15 seire og to uavgjort.

Seige gjester

Men ballen er som kjent rund, og slike storkamper har en tendens til å leve sine helt egne liv. Og Ernesto Valverdes cupeksperter fra Bilbao skal man heller aldri kimse av. Selv med 1–2 i sekken fra forrige ukes oppgjør på San Mamés, er det nok mang en basker som reiser østover med troen i behold.
Atlético Madrid kan på sin side skryte på seg et velfortjent rykte som La Ligas seigeste bortelag. Hovedstadslaget – som ligger à poeng med Barca på tabelltopp, med én kamp mer spilt – har på ti bortekamper kun sluppet inn tre mål(!), og har i tillegg reist hjem med 25 av 30 mulige poeng.
Copa del Rey-oppgjøret mot Athletic Bilbao sparkes i gang onsdag klokken 21.30, mens La Liga-kampen mot Atlético Madrid spilles lørdag klokken 16.00.
Hvordan tror du ståa er, lørdag kveld?