(Argentina – Iran 1-0): Barça-stjernen scoret seiersmålet på overtid.
Messi har virkelig tatt knekken på sin måltørke i VM. Han har nå scoret i de to første kampene til Argentina i mesterskapet. I oppgjøret mot Bosnia 15. juni satte han inn det avgjørende 2-1-målet og ble dermed matchvinner.

Ble reddende engel

I dagens kamp mot Iran utgjorde han nok en gang en forskjell. Denne gangen ble han reddende engel med en overtidsscoring. Dermed unngikk Argentina et pinlig uavgjortresultat mot Iran. Iranerne yppet seg og var nære ved å ta ledelsen flere ganger gjennom kampen.
Da alle de ordinære spilleminuttene hadde passert, hadde det argentinske stjernegalleriet fremdeles ikke klart å få ballen i mål. Dermed tydet det meste på at det ville bli en helsvart aften for det argentinske publikummet på Estádio Mineirão, men ett minutt på overtid scoret Messi det forløsende målet. Han trakk seg innover i banen fra høyrekanten og skrudde ballen i mål på vakkert vis.

Klar for åttedelsfinale

Spissen har dermed bidratt sterkt til at Argentina har vunnet de to første kampene i gruppespillet. Trener Alejandro Sabellas mannskap ligger nå øverst på tabellen i sin gruppe med seks poeng og er allerede klar for åttedelsfinalen. I neste kamp skal de måle krefter med Nigeria. Det oppgjøret spilles på onsdag.
Både Messi og Javier Mascherano var en del av startoppstillingen mot Iran, og de ble værende på banen gjennom hele kampen.