Den tidligere Barcelona-sjefen skal møte sin tidligere elev i Porto Alegre.
At Pep Guardiola er en av de som har hatt mest innflytelse på Lionel Messi sin karriere er det liten tvil om, og katalaneren skal ha mye av æren for at Messi har blitt verdens beste fotballspiller. De to skal fortsatt ha et godt forhold til hverandre.
Det er vanlig at klubbtrenere tar turen til store mesterskap, enten for å følge opp spillerne under mesterskapet, eller for å følge med på spillere de har i kikkerten. Mange bruker også anledningen til å møte andre bekjente innenfor fotballverden, det være seg agenter, andre managere, spillere, eller andre fotballpersonligheter. I følge Sport har Guardiola avtalt å møte Messi etter Argentinas kamp mot Nigeria, onsdag 25. juni.
Om det er et møte mellom gamle venner eller om Guardiola har baktanker med besøket vites ikke, men rundt verdens beste fotballspiller er det alltid spekulasjoner, og spanske medier spekulerer nå om Guardiola vil ‘selge inn’ sitt prosjekt i Bayern for Messi.
De høye herrer i Bayern sa etter signeringen av Götze — som forøvrig er tiltenkt samme rolle i Bayern som Messi hadde under Pep i Barca — at den store overgangssummen ikke skulle bli en vane. Så spørs det hva Rummenigge og co. tenker om de øyner en sjanse til å signere Messi.
Det er uansett lite trolig at Messi drar fra Barcelona. Spilleren undertegnet en ny kontrakt for bare få måneder siden, som gjør han til den best betalte spilleren. Han har i tillegg sagt at han er fornøyd i Barcelona, hvor han har venner og familie. Han har også VM å fokusere på, så vårt tips er at møtet kun blir vennskapelig.
En ting er som er mer sannsynlig er at Pep kan gratulere Messi og Argentina med avansement fra gruppespillet. Spesielt om Argentina slår Iran i dag. Den kampen starter hvert øyeblikk.