Carles Puyol har luftet tankene rundt Ballon d’Or, Barças sjanser i Champions League, MSN og Luis Enrique.
Den tidligere Barça-kapteinen er ikke i tvil om hvem som bør vinne Ballon d’Or på mandag.

– Man vet aldri hva som kan skje, men det ville være en overraskelse og en stor urettferdighet hvis Messi ikke vinner. Det beste med ham er at han fortsetter å forbedre og bygge opp tallene sine. Nå er han en mer komplett spiller, og det virker som ikke det finnes grenser for hva han kan gjøre.

Puyol mener det er lite sannsynlig at man vil få se en spiller som sin tidligere lagkamerat noen gang igjen.

– Det er veldig vanskelig for noen andre spillere å kunne vinne fem Ballon d’Ors igjen. Og dessuten, det er ikke slik at Leo kommer til å pensjonere seg i morgen, og hvis han vinner på mandag, og fortsetter som dette, kan han vinne enda flere. Selv fem Ballon d’Ors vil egentlig ikke rettferdiggjøre hvor god han er.

Puyol tror Luis Enriques mannskap har hva som skal til for å bli det første laget til å vinne Champions League to år på rad.

– Hvis de fortsetter med samme entusiasme, samme ønske og den samme ydmykheten, kan de vinne alt igjen. Det er ikke lett, det er opplagt, fordi du kan ha en dårlig dag eller ha skadeproblemer, men hvis det er et lag som er i stand til å gjøre det, så er det Barcelona.

37-åringen tildeler mye av æren for suksessen i 2015 til MSN.

– Det er veldig vanskelig å finne et like godt partnerskap, med den forståelsen de har. Jeg skal ikke lyve, det er overraskende hvor godt de fungerer sammen. Og det er nøkkelen til resultatene. Hvis de ikke hadde hatt det forholdet, ville ikke Barça ha vunnet alt hva de har, og de ville ikke ha spilt slik de gjør for øyeblikket.

Puyol snakket også om Luis Enriques innflytelse på laget.

– Han har et stort hjerte. Han sier hva han mener, og han vil aldri bedra deg. Spillere setter pris på det, og det kan man se på det gode forholdet han har til troppen. Oppriktighet er en veldig viktig faktor i garderoben.