Et av de aller beste talentene i Barcelonas velkjente akademi skal være på ønskelisten til Chelsea.
Det melder Daily Mail, gjengitt av Sport. Xavi Simons, som er 12 år gammel, har i flere år vært på Chelseas ønskeliste allerede. Noe spesielt, men guttungen er faktisk et så stort talent.
Helt siden 2014 har den engelske storklubben ønsket seg Xavi Simons. Spilleren har blitt fulgt tett, og før inneværende sesong prøvde Chelsea å lokke familien over til London. Familien sa nei, og nå noen måneder senere prøver de seg igjen. I desember briljerte krølltoppen for sitt Barcelona-lag som spilte Promises League Championship i USA.
Spillerens far, Regillio Simons, jobber i akademiet til Ajax, men pendler mye frem og tilbake mellom Amsterdam og Barcelona. Han er klar over interessen, men bedyrer at sønnen ikke kommer til å flytte på seg.

— Det er agenter overalt. Selv da han var enda yngre fikk jeg henvendelser hele tiden. Slik er fotballen blitt nå om dagen. For flere foreldre er situasjonen vanskelig, og man trenger penger. Klubbene tilbyr masse penger, og da sier flere av dem ja, fortalte Regillio Simons.

Sønnen skal likevel ingen steder.

— Vi trenger ikke noe av det. Vi prøver på høflig vis å avvise alle sammen. Vi har snakket med Chelsea og vet at de tilbyr masse penger. Jeg har også blitt tilbudt jobb i England, men de klarer ikke overbevise meg, sa faren.

Avslutningsvis avslørte faren at sønnen er klar for store oppgaver i klubben med årene som kommer.

— Barcelona er en stor klubb, og selv om det betyr mer press på deg så vet sønnen min det. Han vet hvordan han skal håndtere det, og det er viktig for meg, sa Regillio Simons.

Hvem er Xavi Simons?

Xavi Simons ble født i Amsterdam i 2003. Både hans far og mor var Barcelona, og spesielt Xavi-entusiaster. Derfor ble sønnen døpt etter den daværende 23-årgamle midtbane-majesteten på Barcelona.
Familien flyttet til Alicante etter at faren la opp som spiller, der sønnen begynte sin fotballkarriere. Kun syv år gammel ble han håndplukket av Barca-legenden, Guillermo Amor. Amor styrte La Masia på den tiden. Man må være litt av et talent når du blir håndplukket av Barcelona, kun syv år gammel.
I Barca-miljøet sies det følgende om Xavi Simons: «Han er bare en liten gutt, men han spiller som en veteran».
I alle lag han har spilt for i Barcelona har han vært lagets beste spiller. De har vunnet så å si alt. Simons er en driblesterk og rask spiller som også har fysikken i orden. Han er mye mer aggressiv enn både Xavi og Andrés Iniesta, og løper etter ballen hele tiden. Han strør pasninger som sitt idol, Xavi, og er en sentral del i det oppbyggende spillet. Kondisen er på topp og gull-lokkene kan ses både defensivt og offensivt på banen.
Barcelona vet hvilket talent de har, og selv om guttungen bare er 12 år gammel, så har de gitt lovnader om at han kommer til å bli sterkt satset på.
Xavi Simons selv har allerede rukket å hilse på klubbens største stjerner, inkludert Neymar.