León blir mostander ved utdelingen av Joan Gamper trofeet.
Hvert år hedrer FC Barcelona Joan Gamper — grunnlegger, tidligere president og klubblegende — ved å invitere et annet fotballag til mektige Camp Nou for å feire klubbens historie. For andre året på rad er det en latin-amerikansk klubb som blir invitert.
18. august kommer tidligere Barcelona-spiller Rafael Márquez med sitt León for å ta del i markeringen, som også blir Barcelonas siste oppkjøringskamp før den nye sesongen. Det er første gant León tar del i Gamper-trofeet. At valget faller på nettopp den meksikanske mesteren har nok mye å gjøre med at Rafael Márquez spiller for klubben, og det forventes at Barcelona vil gi den tidligere stopperkjempen ekstra oppmerksomhet.

Puyol og Váldes blir hyllet

Barcelonas visepresident og talsmann Manel Arroyo har kunngjort at kampen vil bli en dobbel testimonialkamp for de tidligere kapteinene Carles Puyol og Víctor Váldes. Begge har vært viktige spillere i Barcelonas mestvinnende lag noen sinne, og siden begge forlot klubben tidligere i år vil de få den oppmerksomheten de fortjener, 18. august. Begge spillerne ble skadet på slutten av sesongen, og fikk ikke mulighet til å ta farvel med Camp Nou og dets publikum. Derfor er det nå gledelig at begge får en verdig avskjed, før Barcelona starter den nye sesongen.
Foto: fcbarcelona.com