Onsdag ble Seung Woo Lee 18 år, noe som betyr at Barcelona igjen kan begynne å glede seg over hans tilstedeværelse.
FIFA-dommen har virkelig satt en demper for utviklingen til Sør-Koreaneren, men i Barcelona-miljøet blir han sett på som den neste store stjernen, selv med flere år uten kamptrening.
Tiden er nå inne. Etter å ha ventet i flere år kan endelig Seung Woo Lee spille for Barcelona igjen. Han har selv uttrykt sin glede over dette de siste ukene. Han har de siste årene fått beskjed fra både venner og familie om å være tålmodig. Det kan vi trygt si at han har vært.
seungwoolee18
Sport skriver at Lees første kamp mest sannsynlig blir enten 16. eller 17. januar mot Cornella. Alt avhenger av om hans internasjonale godkjennelse blir klar i tide. Den blir ikke klar til helgen.

Ambisiøs karakter

Helt siden Lee kom til La Masia i 2011 har han hatt ett mål for øye: Å spille for førstelaget. Hans første bidrag i klubben imponerte alle og enhver. Sports journalist skriver at Lee er en av de spillerne du med en gang kan se at er spesiell, og at han kommer til å bli en stjerne. Men som flere nåværende Barcelona-stjerner, hadde også Seung Woo Lee problemer utenfor banen, selv om han presterte på.
Etter at foreldrene flyttet til Barcelona, så flyttet Lee hjem til dem. Da løsnet det virkelig for talentet. Med familien nær ble unggutten mer tilfreds med hele tilværelsen i Catalonias hovedstad. I motsetning til Paik, er Lee mer av en «gatespiller».

Alltid vært Barcelona

Det er ingen tvil om at Sør-Koreanerens talent har blitt lagt merke til over hele verden. Lee har fått tilbud fra alle verdens hjørner, men han har alltid hatt Barca som sitt førstevalg. Barcelona setter veldig stor pris på hans lojalitet – spesielt med de tøffe tidene han har hatt som følge av FIFA-utestengelsen.
Selv etter flere tilbud fra engelske klubber og Real Madrid så har han valgt å bli i klubben for å nå sin drøm.
FIFA-utestengelsen gjorde at Lee ikke fikk lov til en gang å trene med Barcelona. Derfor ble han sendt hjem til Sør-Korea, for å være i trygge, kjente omgivelser og få lov til å trene. Selv om temperaturen i hjemlandet ikke er til å skryte av så trente talentet med Suwon. Der ble han gjenforent med den første treneren han hadde som guttespiller i Sør-Korea.
Selv om Lee de siste årene ikke har fått lov til å spille kamper for Barcelonas yngre lag, så har supertalentet spilt landskamper på ungdomsnivå for landet sitt. Lee blir sett på som det største talentet i Korea, og er allerede et fenomen i mediene.

Hvor skal han spille?

Torsdag formiddag var Seung Woo Lee klar for sin første trening på år og dag. I første omgang så skal han trene med Gabris Juvenil A-lag. Det skal virke som et springbrett for angriperen, før han blir flyttet opp på Barca B. Sør-Koreanske medier skriver allerede at han er en del av Barca B, noe som kommer til å skje så lenge fremgangen fortsetter.
I Juvenil A skal trenerne se hvordan han svarer på kamper og mer intensiv trening. Unggutten har tross alt vært borte fra miljøet i tre år. Om Lee blir en del av Barca B denne sesongen eller neste er det kun han selv som bestemmer.
Hvilken type spiller er Lee? Han er en nummer 10, som lett setter motstanderens forsvar i ubalanse. Med fart og teknikk er han flink til å bryte gjennom det som er av forsvar. Det er noe både Juvenil A og Barca B trenger.
Når det gjelder det fysiske aspektet, så er han ingen gladiator, men er sterk med ballen i beina. Og farten gjør opp for det han mangler av fysikk på det nåværende tidspunkt.
Med andre ord så kan Barcelona endelig glede seg over spillerens tjenester igjen. Det er også forventet at han får trene med førstelaget ved noen anledninger. Men klubben vil ikke haste med dette.
BL15XblCUAA9sy1