Tyrkeren har fått vist seg frem for Tyrkia før debuten for Barcelona.
Arda Turan har etter sin overgang til klubben i sommer ikke fått spille kamper for Barcelona, grunnet en straff fra FIFA. Denne straffen er nå ferdig, og han har blitt registrert. Idag, onsdag 6. januar, får han sin debut for klubben. Før hans debut er det nok mange Barcelona-supportere som lurer på hvordan tyrkeren har prestert på landslaget sitt etter overgangen i sommer.
Derfor skal vi se på hans enkeltprestasjoner i de kampene han har spilt på det tyrkiske landslaget etter overgangen. Han har spilt seks landskamper. Disse var mot Latvia (H), Nederland (H), Tsjekkia (B) og Island (H) i EM-kvaliken. Han spilte i tillegg vennskapskamper mot Qatar (B) og Hellas (H).
I den første kampen mot Latvia så var han en av banens beste spillere, skapte mange gode muligheter, men det var også en kamp full av sjansesløsing som endte 1-1. Arda sto for en assist, og spilte hele kampen. Tre dager senere spilte han sin andre kamp, som var mot Nederland. I denne kampen var han uten tvil banens beste spiller til tross for manglende kamptrening, noe som ikke så ut til å påvirke Arda. Kampen endte 3-0 i Tyrkias favør, og kaptein, Arda Turan, scoret ett mål og ga en assist. Han ble byttet av etter seksti minutter. Det var nok for han til å sette sitt preg på kampen. I de to første kampene virket Arda å være i god form.
En måned senere skulle Tyrkia møte Tsjekkia. Dette var en kamp hvor Arda ikke fikk vist frem sine ferdigheter som han ønsket, men var fortsatt god og ga en nydelig assist, i en kamp som endte med 2-0 seier til Tyrkia. I kampen mot Tsjekkia, så var det visse tegn på at han slet litt med tempoet, men han var likevel spilleren som brøt den defensive motstanderen mest. I den siste avgjørende kampen mot Island spilte han nok en gang hele kampen, og var nok en gang viktig i en kamp full av sjansesløsing. Tyrkeren skapte utallige gode muligheter mot enda en defensiv motstander. Noe som kan love godt mot lag som spiller minst like defensivt mot Barça. Kampen endte til slutt 1-0 i Tyrkias favør, og landslaget hans var klare for sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Arda bidro ikke med noen mål eller assist i denne kampen.
I november spilte han to vennskapskamper, mot Qatar og Hellas. Kampen mot Qatar vant Tyrkia 2-1, Arda scoret ett mål og ga en assist i en kamp som var svært amper. Prestasjonene hans i kampen utenom målpoengene var heller ikke på høyde med det han pleier å levere. Tre dager senere spilte han sin siste kamp i 2015 mot Hellas, kampen endte 0-0. Ingen av lagene eller spillerne presterte over gjennomsnittet. Arda fikk heller ikke satt sitt preg på kampen.
Når vi ser tilbake på disse seks kampene så har nok ikke «nysigneringen» møtt motstandere av verdensklasse, men han viste fortsatt gode takter og egenskaper som virker lovende før sin debut mot Espanyol. Det faktum at han har fått litt kamptrening kommer nok til å gjøre tilpasningen til tempoet midt i sesongen lettere. Dette vil være svært viktig i et Barça-lag med lite rotasjon. Da kan en versatil spiller som han være en god joker på laget.
Fasiten til Arda Turan etter seks spilte kamper var to mål, og fire assist. Han var uten tvil en fremtredende figur til tross for manglende kamptrening, og var viktig for Tyrkia som han hjalp til å bli beste treer. Så får vi håpe han er minst like god, om ikke bedre for Barcelona.