Barcelona måtte dessverre innlede det nye året med å tape to poeng på bortebane.
I tillegg til det så fant man ikke vei forbi Espanyols keeper og oppgjøret ble altså målløst. Denne kampen ble slutten på en lang målstim i ligasammenheng, da man må nesten et år tilbake for å finne sist La Liga-kamp, der Barcelona ikke scoret.
Den 21. februar 2015 tapte Barcelona 1-0 for Malaga, og det er sist klubben ikke maktet å sette ballen forbi motstanders keeper. I perioden fra kampen mot Malaga til kampen mot Espanyol, klarte man å score i 30 ligakamper på rad.
I La Liga scorer Barcelona i gjennomsnitt 2.35 mål pr kamp (40 mål på 17 kamper) og sett over alle turneringer har man scoret 73 mål på 30 kamper, altså et gjennomsnitt på 2.43 mål pr kamp.