Lionel Messi snakket med pressen etter å ha fullført sin 500. kamp for FC Barcelona.
Etter den overbevisende 4-0-seieren mot Real Betis, tar FC Barcelona farvel med et historisk 2015. Laget ligger på toppen av La Liga og møter Arsenal i neste runde i Champions League. Alt ligger altså til rette for en pangstart på 2016. Det har vært et eventyr helt siden januar med den første overbevisende prestasjonen fra MSN. Atlético Madrid ble første laget til å smake på trioens dødelige effektivitet, og de ble i hvert fall ikke det siste.

Historisk Messi

Lionel Messi ble historisk etter kampen mot Betis. Argentineren tok gresset for 500. gang og hadde naturligvis noen ord å komme med:

— Det var en merkelig og komplisert kamp. Det var vanskelig å få opp tempoet i kampen, noe som er normalt etter ferien. Det viktigste er i hvert fall at vi vant, og det klarte vi.
— Å gjenta det vi klarte å oppnå dette året blir vanskelig, men vi har veldig lyst til å gjøre det. Vi har et sterkt lag og gode muligheter til å forbedre det vi klarte i 2015. Det var godt å avslutte året med en seier.

Messi forventes å starte det nye året med å vinne sin femte balon d’Or etter hans fantastiske individuelle prestasjoner i 2015.

Andre reaksjoner

Messi var ikke den eneste spilleren med kommentarer etter kampen. Dani Alves hadde sitt å si:

— Spillere som ikke tar straffespark, bommer ikke. Sånn er fotballen.
— Målet med sesongen er å konkurrere i alle turneringer.
— Jeg kommer ikke til å konkurrere med Aleix Vidal. Alle spiller på det samme laget og vi kjemper mot det samme målet. Laget kommer først.

Sergi Roberto

— Sportslig sett har det vært et fantastisk år siden vi kan feire fem titler. Personlig har det også vært et godt år siden jeg har spilt mye mer.
— Den kommende måneden blir vanskelig. Mange kamper som skal spilles over veldig kort tid. Det er viktig at alle er forberedte.
— i 2016 håper jeg at alle spillerne holder seg friske og at vi vinner flere titler.

Mascherano

— Vi har kommet til midten av sesongen og det eneste vi fokuserer på er å fortsette å spille bra. Det er nå- og fremtiden som er relevant. Vi ønsker å vinne titler denne sesongen.
— Vi håper vi kan kjempe om alle tre titlene igjen på slutten av sesongen. Jeg tror vi viser at vi fortsatt ønsker å skrive historie.
— Vi er forberedte på den lille hviletiden som kommer. Det blir en hektisk periode med mange kamper, men vi er godt kjent med januar- og februar-kalenderen.