Ettersom Atlético tapte mot Málaga mistet de muligheten til å klatre forbi rett før jul med en kamp mer spilt.
Dermed kan Barcelona-spillerne ta seg juleferie med god samvittighet i første omgang.
Etter 15 kamper spilt har Barcelona samlet opp 35 poeng. 11 seire, 2 uavgjort og 2 tap har det blitt. Med en målforskjell på 36-15, som er nest flest scoringer av alle. Så skal det nevnes at Real Madrid fikk litt vel god hjelp fra Rayo Vallecano til å lede den biten med sine nå 42 mål.

Toppscorer og assistkongen

Induviduelt har flere spillere stått fram på statistikkene.
Neymar er lagets og ligaens toppscorer med solide 14 fulltreffere. Rett bak ligger Suárez med 13 ligamål. Disse to har virkelig brettet opp ermene i fraværet av Lionel Messi, som foreløpig står på 5 ligamål. Bak Neymar og Suárez ligger for øvrig Ronaldo med 12 scoringer.
Assistkongen for Barcelonas del er Neymar med 5 målgivende pasninger, 1 bak Gareth Bale som har 6 målgivende i serien. Ellers på Barcelona har Messi og Sergi Roberto 4 assist hver, mens Suárez følger på med 3 målgivende.

Andre statistikker hentet fra Whoscored.com

Ikke så alt for overraskende så er Luis Suárez den spilleren som går oftest i offside pr. kamp med 1.9 offsider i snitt pr. kamp. Kun Málagas Amrabat er i nærheten med sitt snitt på 1,8.
Neymar har en overlegen statistikk hva gjelder nøkkelpasninger pr. kamp. 4,1 i snitt lyder den på. Nolito følger på 2. plass med 2,9 i snitt. Imponerende tall av Neymar der.
Driblestatistikken er kanskje en av de morsomste. Den leder Messi med 6 driblinger i snitt pr. kamp. Neymar står oppført med et snitt på 4,7. Og på tredjeplass følger en Barcelona unggutt ved navn Alen Halilovic, som følger opp med et snitt på 3 driblinger pr. kamp. Kanskje vil unggutten få regelmessig spilletid på Camp Nou neste sesong. Han er i hvert fall ikke blitt vettskremt av å få spille på det øverste nivået.

Braker snart løs igjen

Spillerene får ikke en alt for lang pause fra fotballen. Allerede 30. desember møter de Real Betis på Camp nou. 3 dager senere er det duket for Derbi Barceloní – Barcelona mot Espanyol. Den første av 3 kamper mot Espanyol på under 2 uker. 2 kamper i Copa del Rey, 1 i serien.
Så heldigvis for oss Culés er det masse å se fram til etter jul!
MERK: Arda Turan og Aleix Vidal kan vi få se i aksjon fra og med 9. januar.