Ifølge flere medier så skal Robert være nær en overgang til Barca.
Undertegnedes kilder i Brasil bekrefter at Fluminense er i forhandlinger med Barcelona. Det skriver også både Globo og Sport. I første omgang dreier det seg om en låneavtale mellom klubbene. Avtalen kan gjøres permanent for rundt syv millioner euro.
Robert er tiltenkt en rolle på Barca B, men skal hospitere på førstelaget hvor han skal trene regelmessig.
Barcelonas speidere har den siste tiden fulgt unggutten på 19 år nøye, og føler at de nå må sikre seg talentets signatur da både Chelsea og Manchester City også jakter han. Spilleren selv har akseptert kontraktsforslaget, og kun detaljer gjenstår før Fluminense-spilleren flytter til Catalonia.

Hvilken type spiller er han?

Robert Gonçalves Santos er 19 år gammel. Han er en god teknisk fotballspiller med utsøkte pasninger. En spiller som alltid er hovedingrediensen i det oppbyggende spillet til sitt lag. Han er fysisk sterk, kreativ og flink til å skape sjanser for sine medspillere.
Unggutten, som går under navnet Robert, har vært fast på alle brasilianske U-lag helt fra U-15. Han har også blitt kalt opp en gang til Brasils førstelag, men foreløpig ikke fått spille.
Robert har lenge blitt sett på som et av de største talentene i Brasil, men en alvorlig bilulykke har gjort at progresjonen ikke gikk helt etter planen. Han er nå kvitt det problemet, og har blomstret den siste tiden. Som en typisk brasiliansk «10’er» må unggutten forbedre sitt defensive spill og øke intensiteten ytterligere.

Roberts historie

Robert er født i Rio de Janeiro. Som så mange andre tekniske brasilianere, startet også Robert med futsal. Det var ikke før han ble 10 år gammel at han spilte sin første offisielle fotballkamp, og etter det så var det ingen vei tilbake.
To år senere, bare 12 år gammel, ble unggutten representert av Traffic (største agentselskapet i Brasil), og som 14-åring ble han tatt ut i den brasilianske U15-troppen som skulle spille en turnering. Året etter var han stjernen på det brasilianske U15-laget. Og som 16-åring signerte han sin første profesjonelle kontrakt med Rio-klubben Fluminense. En kontrakt som ifølge brasilianske medier inneholdt en utkjøpsklausul på hele 50 millioner euro. En symbolsk sum som skulle skremme vekk europeiske storklubber.
På den tiden ble unggutten jaktet på av både Inter Milan og Juventus, men uttalte at han heller ville fortsette i Brasil. Som 17-åring uttalte han at han drømmer om å bli bedre enn Neymar.

Ikke bekreftet ennå

Verken Fluminense eller Barcelona har bekreftet overgangen på sine sider ennå. Det har riktignok den upålitelige kilden Wikipedia.
Likevel er det ventet at signeringen blir offentliggjort i løpet av få dager, noe som er svært positivt sett med Barca B-øyne. Under kan du se noen av spillerens egenskaper.