389 kamper senere hadde katalaneren vunnet 19 titler.
I dag er det nøyaktig 25 år siden Pep Guardiola debuterte for Barca. Det skjedde i en La Liga-kamp mot Cadiz som endte med 2-0 til de blårøde. Guardiola gjorde en god figur, men ingen visste hvilken rolle han senere skulle få i klubben. Pep debuterte året før, men det var i en treningskamp.
Med en skadet Guillermo Amor åpnet det seg en mulighet for 19 år gamle Pep Guardiola. Trener Johan Cruyff nølte ikke, og spilleren som hadde hatt en fantastisk sesong for Barca B fikk sjansen.

Nerver av stål

Guardiola var vant til å spille foran små menneskemengder for Barca B, men i sin debut for Barcelona fikk han trøye nummer ti, og spilte foran 75000 tilskuere. Unge Pep virket litt smånervøs før kampen, særlig når lagbildet ble tatt, men når dommeren blåste i gang kampen gjorde Pep det han kunne best – å spille fotball.
Katalanerens plan var at ingen skulle kunne bruke hans prestasjon som en unnskyldning hvis det ikke skulle gå veien. Barcelona vant kampen 2-0 etter scoringer av Txiki Begiristain og José Mari Bakero. Seieren gjorde at laget ledet med seks poeng over Atletico Madrid. Denne sesongen fulgte laget opp med å vinne sitt første La Liga med Johan Cruyff. Laget er i dag kjent som «Dream Team» og endte opp med ytterligere tre seriemesterskap på rad.
For Peps del var det starten på en æra. Hans teknikk og fantastiske visjon var noe enhver Barca-fan hadde savnet, og selv med en god debut så fikk han kun fire kamper for førstelaget denne sesongen.
Resten er historie. Pep Guardiola spilte 389 kamper for klubben. Var kaptein i en årrekke, og vant 19 titler.
Ingen visste da at noen år senere så skulle den samme personen vinne 14 titler på fire sesonger som trener for Catalonias stolthet. Dette inneholdt blant annet lagets første «triplete» og seks titler på et kalenderår.

Guardiola, 25 anys del debut amb el FC Barcelona by fcbarcelona